La diputada de Ciutadans Marta Martín també deixa el partit i renuncia a l’acta en el Congrés

L’alacantina ha assegurat a les xarxes socials que la decisió ve motivada per la seva voluntat de «complir els meus compromisos»

La diputada de Ciutadans Marta Martín també deixa el partit i renuncia a l’acta en el Congrés
2
Es llegeix en minuts

La diputada de Ciutadans Marta Martín Llaguno, afí al senador Emilio Argüeso i per tant a Fran Hervías, ha presentat avui la seva renúncia a l’acta com a diputada de Ciutadans en el Congrés i ha assegurat a les xarxes socials que la decisió ve motivada per la seva voluntat de «complir els meus compromisos».

Alhora, ha transmès un missatge a la direcció nacional en vista de la crisi que està vivint la formació després de la fallida moció de censura a Múrcia: «Espero que els que es queden compleixin el compromís que m’han donat. Que aquest escó no serveixi mai per donar ales ni al nacionalisme ni a la corrupció».

Ha acabat acomiadant-se i assegurant que ha sigut «un honor fer la seva feina aquests anys».

La notícia de l’expulsió de Ciutadans del senador alacantí Emilio Argüeso per oferir «prebendes» per captar trànsfugues ja havia tingut la seva plasmació gràfica en les imatges que avui ha publicat en exclusiva ‘El Español’, en què es veu a qui fos home fort de Fran Hervías al País Valencià, que ja ha fet el salt al PP, juntament amb la també senadora Ruth Goñi, que també s’ha donat de baixa de Cs pel «canvi d’ideologia» de la formació, i la diputada alacantina Marta Martín, en una hamburgueseria del carrer Arenal a Madrid.

Segons el relat de la periodista, «Argüeso, Goñi i Martín van esperar Hervías, que va entrar al local l’últim. Van estar més de dues hores reunits conspirant contra Ciutadans i brindant per la seva nova destinació», en al·lusió al Partit Popular.

Notícies relacionades

«Després anem a Chueca a prendre unes copes a celebrar-ho», animava Argüeso. Una estona després, Cs li va obrir un expedient per expulsar-lo per oferir prebendes a companys per desertar. «Ell i Goñi han marxat al grup mixt. Només falta la baixa de Martín. ¿Hi haurà anunci avui?», es preguntava la periodista a Twitter, com finalment ha passat.

Les reaccions no s’han fet esperar. Un dels primers en obrir foc ha sigut l’eurodiputat taronja Luis Garicano, que ha titllat d’indecent el comportament de Pablo Casado, Fran Hervías i Marta Martín: «No tot s’hi val per destruir Ciutadans. Hem comès errors, alguns de greus, però això és indecent».