Els comptes del rei emèrit

L’advocat de Joan Carles I confirma la segona regularització fiscal

  • Es corrobora que no hi havia iniciada cap investigació prèvia de l’Agència Tributària

  • La quantitat exacta regularitzada és 4.395.901,96 euros, incloent-hi interessos de demora i recàrrecs.

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El despatx madrileny d’advocats de Javier Sánchez-Junco ha emès aquest divendres al matí un comunicat confirmant la segona regularització fiscal realitzada per Joan Carles I. En la nota, enviada als mitjans després que aquest dijous es filtrés aquesta segona regularització, el lletrat del rei emèrit concreta que la quantitat «ja satisfeta» ascendeix a 4.395.901 euros i 96 cèntims, si bé no informa de la quantitat en origen no declarada. Els diners pagats ara inclouen «interessos de demora i recàrrecs», assegura la nota.

Javier Sánchez-Junco Mans –que abans de defensar clients amb problemes amb el fisc i investigats per delictes econòmics va ser fiscal anticorrupció– diu en el seu comunicat que aquesta nova autoliquidació «es correspon amb les rendes derivades de l’assumpció, per la Fundació Zagatka, de determinades despeses per viatges i serveis realitzats per S.M, de la qual cosa podrien derivar determinades obligacions tributàries».

Notícies relacionades

Aquesta fundació, regida pel ‘broker’ i cosí del rei emèrit Alfonso de Orleans, té la seva seu a Liechtenstein i va funcionar, suposadament des del 2003 i almenys fins al 2008, com a dipositària de fons per a despeses privades del monarca. L’origen d’aquests fons es desconeix.

La nota no especifica que la quantitat no declarada en origen fos de vuit milions d’euros, ni quan es van realitzar aquests viatges, i en quins «serveis» es van gastar aquests diners, però sí que posa èmfasi que la declaració s’ha presentat «sense requeriment previ de cap classe», confirmant novament que l’Agència Tributària no ha iniciat cap investigació. El mateix detall s’incloïa en el comunicat emès pel bufet el desembre passat, en ocasió de la primera regularització fiscal de Joan Carles de Borbó.