PRESUMPTA DESVIACIÓ DE FONS

Detingut de nou el director del Consell Esportiu de l’Hospitalet

  • Eduard Galí va ser arrestat divendres passat després de ser citat per la Policia Nacional

  • Els agents investiguen una línia de crèdit i un aval per a un campionat a Cornellà

  • Els investigadors sospiten que es va falsificar l’acta d’una junta de l’entitat

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de Barcelona de la Policia Nacional va detenir divendres passat per segona vegada Eduard Galí, el director del Consell Esportiu de l’Hospitalet, una entitat privada dedicada a la promoció de l’esport i que està sent investigada per la presumpta desviació de fons per a finalitats particulars d’alguns directius. Les indagacions policials se centren ara a aclarir la petició a una entitat bancària d’una línia de crèdit de 25.000 euros i una pòlissa per a un aval de 3.680 euros el 2018 partint d’una acta d’una junta de maig d’aquell any que està sota sospita i que presumptament no s’hauria realitzat.

Galí, que va ser detingut per primera vegada en relació amb aquest cas el mes de juny passat, va ser citat divendres passat a l’UDEF. A la seu policial, segons les mateixes fonts pròximes a la investigació, va ser detingut de nou. Aquesta vegada pels delictes de falsedat documental, frau a l’Administració i tràfic d’influències. El seu arrest està vinculat a l’encàrrec rebut pel Consell Esportiu de l’Hospitalet per als serveis d’arbitratge en un campionat esportiu escolar organitzat per l’Ajuntament de Cornellà en què podria haver-se utilitzat per a una sèrie de tràmits una acta d’una junta que en realitat no va existir. Cristian Alcázar, actual segon tinent d’alcalde, apareix a la pòlissa de l’aval com a representant del Consell. No és la primera vegada que la policia posa sota la seva lupa algunes de les reunions que van servir, per exemple, per sol·licitar subvencions públiques. 

Declaració judicial

Notícies relacionades

Fonts de la defensa de Galí van assegurar a aquest diari que aquests fets estan a la causa des de l’octubre passat i no entenen com l’UDEF va tornar a citar el director del Consell divendres passat i menys a procedir a detenir-lo quan aquest ja va declarar sobre aquest assumpte fa uns dies al jutjat de l’Hospitalet. L’advocada d’aquest imputat ha presentat un escrit de queixa davant la magistrada. En el seu interrogatori voluntari al jutjat el 25 de gener, Galí va assegurar que ell no havia preparat la documentació per sol·licitar la línia de crèdit i l’aval, per la qual cosa desconeixia si s’havia falsificat l’acta. L’únic que va fer, segons la seva versió, és anar al notari.

En relació amb la presumpta desviació de fons, la jutge ha citat a declarar per al pròxim 9 d’abril com a imputada l’alcaldessa de l’Hospitalet, la socialista Núria Marín, així com al secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, entre altres persones. Tots dos hauran d’acudir davant la magistrada juntament amb Cristian Alcázar, segon tinent d’alcalde d’aquesta localitat. L’endemà estan citats vuit investigats més en la mateixa causa. El Consell Esportiu de l’Hospitalet es nodreix de fons privats i de subvencions públiques. En una de les seves interlocutòries, la jutge sosté que el president del Consell de l’Esport i exregidor, Cristóbal Plaza, un dels vocal d’aquest organisme, Cristian Alcáraz, i el seu director podrien haver utilitzat diners de l’entitat «en profit propi o de tercers».