Gestió de la pandèmia

El PP exigeix la dimissió d’Illa per la seva «inacció» davant la tercera onada

  • Casado assegura que el candidat del PSC ha de deixar el ministeri de Sanitat per l’augment de contagis

  • Diversos dirigents populars acusen el polític català d’utilitzar la seva cartera per a la campanya electoral de Catalunya

El PP exigeix la dimissió d’Illa per la seva «inacció» davant la tercera onada
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Amb el nombre de contagis de coronavirus arribant a rècords de més de 40.000 casos en un dia i amb les eleccions a Catalunya ajornades fins al 30 de maig, el futur a curt termini del ministre de sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, no resulta senzill. Un escenari que està aprofitant el PP per desgastar el Govern i el líder dels socialistes catalans exigint la seva dimissió immediata.

»Illa ha de dimitir». D’aquesta manera tan senzilla, el president dels populars, Pablo Casado, ha marcat el missatge que diversos dirigents del partit porten dies proclamant. En un missatge publicat aquest dissabte a Twitter, ha assegurat que tant el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, com el «candidat i ministre a temps parcial», en referència al ministres, són els responsables «de la nefasta gestió» de la primera i segona onada, així com de la «inacció» davant l’augment de casos en els últims dies.

A l’exigència de Casado s’han afegit diversos dirigents conservadors. »Illa no pot seguir ni un minut més al Govern d’Espanya utilitzant recursos públics per a la seva campanya de promoció personal», ha afegit el vicesecretari de Participació del PP, Jaime de Olano. El diputat popular ha titllat en diverses ocasions de «lamentable» que el candidat del PSC estigui aprofitant el ministeri de Sanitat «per fer campanya des de Catalunya per a si mateix».

Notícies relacionades

A més, De Olano ha criticat durament la roda de premsa que ha protagonitzat Illa aquest dissabte i en la qual ha assenyalat que Espanya superarà la tercera onada sense necessitat de confinament domiciliari. El dirigent del PP ha apuntat que s’ha tractat de l’actuació d’un ministre que, segons la seva opinió, «no lidera, no pren decisions, no dona explicacions al parlament i que es limita a ser un espectador de la realitat». En aquest sentit, també ha retret que Sánchez estigui «absolutament amagat». «No sabem a què dedica el temps el senyor Sánchez», ha sentenciat.

«Esgarrapar vots»

La portaveu parlamentària del PP, Cuca Gamarra, va explicar divendres passat que la seva formació defensa la sortida d’Illa del ministeri perquè «és el moment de salvar vides i no d’aconseguir ni esgarrapar vots». Referent a això, ja va acusar el candidat del PSC d’estar prioritzant «els interessos electoralistes» en la gestió de la pandèmia al bé comú.