Socis de Govern

Iglesias aplaudeix la predisposició de Sánchez a concedir els indults

  • El vicepresident segon assenyala que s’ha de treballar per «normalitzar» la situació a Catalunya

  • Lamenta que Felip VI no parlés més clar sobre la situació de Joan Carles I

Iglesias aplaudeix la predisposició de Sánchez a concedir els indults
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez sembla disposat a concedir els indults als polítics catalans presos. Una posició que Pablo Iglesias ha aplaudit aquest dimecres. Malgrat que en les últimes setmanes el vicepresident segon ha fet gala de les diferències que els separen del PSOE, el secretari general de Podem ha celebrat que els socialistes siguin cada vegada més proclius a indultar els líders de l’1-O.

«El que vull posar en relleu és que el soci del Govern està fent passos molt importants per normalitzar la situació», ha explicat en una entrevista a TVE. El líder morat feia referència a les paraules que va pronunciar el cap de l’Executiu dimarts passat sobre la necessitat de «superar temps negres». No obstant, Sánchez va deixar clar que no es pronunciarà fins que la proposta d’indults no arribi a la taula del Consell de Ministres.

Iglesias ha defensat aquesta mesura perquè «s’ha d’anar cap al diàleg, cap a la normalització i la convivència que es fonamenta en la lliure confrontació d’idees». En la formació morada es van mostrar des del començament a favor de l’indult ja que, diuen, es tracta d’una prerrogativa del Govern.

La Corona

Notícies relacionades

El líder dels morats també s’ha pronunciat sobre la monarquia i el discurs de Felip VI del passat 24 de desembre. «El discurs va cridar l’atenció perquè es va definir per les absències que hi havia més que per les coses que es van dir», ha lamentat el vicepresident segon, que ha retret al Rei que es referís a les presumptes irregularitats en les finances de Joan Carles I com a qüestions «ètiques».

«Ens sembla que en una democràcia no hi pot haver ningú que estigui fora de la llei», ha sentenciat abans d’assenyalar que no té sentit que els presumptes delictes que va cometre el rei emèrit quedin «impunes per algun tipus d’inviolabilitat». Sobre la llei de la Corona que ha avançat aquests dies el sector socialista del Govern, Iglesias ha defensat que la seva posició és realitzar un referèndum però que en aquest assumpte tenen «diferències» amb el PSOE, que ha qualificat en reiterades ocasions de partit monàrquic.