Discurs del líder del PP en la sessió del Congrés

Casado assegura que Sánchez deixa que els presos de l’1-O «dictin» l’acció de Govern

El president del PP carrega contra les aliances del Govern per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat del 2021

Considera que l’Executiu ha demostrat la seva «incompetència» en la gestió de la Covid-19 i espera que no «arruïni» el pla de vacunació

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El líder del PP, Pablo Casado, ha dedicat bona part de la seva intervenció en el debat d’aquest dimecres en el Congrés sobre tres cimeres europees i l’estat d’alarma per remarcar la «incompetència» de Pedro Sánchez en la gestió de la crisi sanitària i lamentar que s’hagi associat amb ERC i Bildu per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat del 2021. «Vostè ha posat en el pont de comandament de la nació espanyola els que volen portar Espanya contra la roca», ha afirmat. Segons l’opinió de Casado, Sánchez ha donat «la possibilitat» als presos de l’1-O que des de la presó «es dicti la política penitenciària i legislativa de l’Estat». «Això no ho puc tolerar», ha etzibat entre aplaudiments del seu grup.

Sense un discurs escrit, com ja és habitual, Casado ha començat l’al·locució aconsellant al cap de l’Executiu que demani perdó per presidir un Govern «incompetent, que ha mentit i que és tan arrogant que no és capaç de reconèixer el mal infligit» per la gestió de la pandèmia. El líder de l’oposició li ha reclamat «humilitat», ja que ha aprovat un estat d’alarma de sis mesos per deixar les decisions en mans de les comunitats autònomes.

Notícies relacionades

Després ha passat a denunciar les aliances amb els independentistes i nacionalistes per poder aprovar els Pressupostos i és quan ha assegurat que Sánchez «està negociant els indults» dels dirigents de l’1-O empresonats i s’ha obert a «modificar el delicte de sedició a la carta». Segons Casado, en aquests dos anys del dirigent socialista a la Moncloa i després de les primeres decisions contra la Covid-19, «els únics que en surten més forts són [Arnaldo] Otegi, [Gabriel] Rufián i [Pablo] Iglesias».

La renovació del CGPJ

Respecte al bloqueig de la renovació d’institucions com el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el líder del PP ha dit que Sánchez és «covard» per no deixar Unides Podem fora de l’equació perquè siguin només els dos grans partits, que sumen els 210 vots per a aquest tipus de votació, els que decideixin els 20 vocals que integren l’òrgan de poder dels jutges. «Això va de majories parlamentàries i no es poden renovar institucions amb qui ataca el Rei i les institucions», ha remarcat.