El laberint català

Asens, al PSOE sobre els indults: «He perdut la paciència»

  • El president d’Unides Podem al Congrés acusa el Govern de retardar «deliberadament» els indults i la reforma de la sedició
zentauroepp48502857 rueda asens190606132445

zentauroepp48502857 rueda asens190606132445 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i líder d’En Comú Podem,Jaume Asens, s’ha expressat amb duresa aquest dimecres contra el PSOE, soci dels morats en el Govern, perquè, ha denunciat, elsindults dels presos de l’1-Oi lareforma del delicte de sediciós’estan tramitant de forma «deliberadament» lenta. Per això, ha remarcat: «He estat molt temps callat i lleial. He perdut la paciència».

En una entrevista a TV3, Asens ha afirmat que «quan hi havoluntat política» els indults es poden tramitar de forma més ràpida, i ha insistit que elspresos del procéshaurien d’estar en llibertat abans de les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer.

«Que els líders independentistes estiguin en llibertat i puguin participar en la campanya és el que faria que les eleccions tinguessin més normalitat. Si no, estaran marcades per aquestaanomalia democràticaque creiem que s’ha de corregir al més ràpid possible», ha incidit. Per això, ha retret que els indults estiguin encara en la primera fase, la de peticiód’informe al Tribunal Suprem, ja que creu que «no hi ha res més semblant a la injustícia que la justícia que arriba tard».

Asens ha reconegut estar preocupat pelscanvis de posició del PSOErespecte a la reforma de la llei de sedició i l’indult als presos de l’1-O, i diu que ha fet que hagi «perdut la paciència» perquè recrimina que ha passat un any des que van fer la proposta de reforma del delicte de sedició i encara no tenen resposta del ministre de Justícia.

Encàrrec d’ERC

Notícies relacionades

La primera resposta a Asens des de les files socialistes l’ha donat el diputat al ParlamentFerran Pedret, que creu que el dirigent morat no té elements de judici per pronunciar-se en aquest sentit. «No compartim aquest punt de vista, però tampoc tenim elements de judici per formar-nos una opinió, com tampoc crec que els deu tenir Asens», ha afirmat.

Però el líder d’En Comú Podem també s’ha emportat un encàrrec d’ERC, i la seva secretària general adjunta,Marta Vilalta, li ha recordat que la solució al conflicte passa per l’amnistia i l’autodeterminació, i l’ha desafiat: «Menys declaracions públiques imés pressió internaper caminar cap a la solució del conflicte».