Enfrontament en Podem per l'expulsió de Rodríguez durant la seva baixa per maternitat

«La política no descansa mentre estem de permís», sentencia la ministra d'Igualtat, que ha generat polèmica

La líder andalusa lamenta que amb aquest argument un empresari podria acomiadar una treballadora que estigués de permís

zentauroepp52279267 la coordinadora de podemos andaluc a y portavoz de adelante 201030162039

zentauroepp52279267 la coordinadora de podemos andaluc a y portavoz de adelante 201030162039 / Maria Jose Lopez

3
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«La política no s’atura mentre estem de permís». Les polèmiques paraules d’Irene Montero per justificar l’expulsió de Teresa Rodríguez del grup parlamentari d’Endavant Andalusia durant la seva baixa de maternitat han provocat un gran enrenou. Les seves declaracions han derivat en un intens xoc en les xarxes socials amb Rodríguez i en un retret generalitzat, tant pel missatge com per provenir de la persona que ocupa el càrrec de ministra d’Igualtat.

Dimecres passat, la formació morada va decidir expulsar Rodríguez del grup parlamentari, acusant-la de «transfugisme» per mantenir l’escó després d’haver-se donat de baixa de Podem i denunciant que va fer canvis de manera secreta en els comptes corrents en els quals reben l’assignació del Parlament andalús mentre estava de baixa. 

Així, preguntada per la situació laboral en la qual es trobava la líder d’Anticapitalistes quan es va fer aquest pas, Montero s’ha escudat que «la política no para» tot i que una persona estigui de permís i s’ha posat a si mateixa com a exemple. «Jo he tingut dos embarassos molt seguits i sempre he assumit responsabilitats polítiques. [...] Pensi en el que jo vaig viure en els dos permisos de maternitat», ha afirmat en una entrevista a RNE.

La resposta de Rodríguez no s’ha fet esperar. «Amb aquest argument, un empresari pot dir a una treballadora ‘la fàbrica no s’atura pel teu permís de maternitat. Al carrer’», ha etzibat la líder d’Anticapitalistes a Montero a través de les xarxes socials. Tot seguit, ha assenyalat que l’actitud de Montero «fa mal» a totes les dones i ha posat èmfasi que es tracta de «la ministra d’Igualtat».

 

«Teresa, no t’han acomiadat. Continues sent diputada i cobres tot el teu salari de política tot i que hagis marxat del partit que et va portar a les institucions», li ha respost Montero, recordant que Rodríguez continua sent diputada del Parlament d’Andalusia, tot i que ara pertany al grup mixt, no al d’Endavant Andalusia. «Que et comparis amb una treballadora precària acomiadada és vergonyósEl nostre adversari és el masclisme: combatem-lo juntes», ha acabat la dirigent de Podem. 

 

Rodríguez ha continuat l’intercanvi d’acusacions i ha negat que s’hagi «comparat amb una precària», tot i que «l’argument és el mateix», diu. «Cobro el meu salari de professora, la resta el dono. Tothom sap que no estic en política pels diners, perquè jo sí que tinc una feina a la qual tornar i la política no m’ha fet canviar de barri», ha sentenciat.

Reaccions

Notícies relacionades

Les declaracions de Montero han provocat un malestar general en totes les formacions. La portaveu parlamentària del PPCuca Gamarra, ha assegurat que «mai una ministra ha fet tan mal als drets de les dones en tan poc temps». A les crítiques s’hi ha sumat la líder de CsInés Arrimadas,que ha denunciat que en Podem «es pugui fer fora una dona durant el seu permís de maternitat» mentre «van donant lliçons de feminisme». 

L’exdiputada d’IU Tania Sánchez també ha retret a Montero l’haver faltat el respecte al permís de paternitat. «Una vegada més s’imposa el patriarcat, del qual no es deslliuren gaires dones, intentant desacreditar la posició política de Teresa Rodríguez amb la clàssica acusació d’‘histèria’», ha afirmat.