Viu a París

Detingut per enaltir els terroristes de Barcelona i Cambrils poques hores després dels atemptats

L'home va difondre missatges a internet en els quals definia com a màrtirs els autors de la matança del 17 d'agost

zentauroepp39749312 barcelona    20 08 2017       barcelona         muestras de 171222154739

zentauroepp39749312 barcelona 20 08 2017 barcelona muestras de 171222154739 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han detingut a Palafrugell (Girona) un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina com a presumpte autor d’un delicte d’enaltiment del terrorisme. La detenció va tenir lloc divendres passat, 23 d’octubre, i després de passar a disposició judicial, el jutge en va decretar la llibertat amb mesures cautelars de retirada del passaport i obligació de presentar-se cada mes al jutjat. 

L’investigat feia uns mesos que vivia a França. Dimecres passat es va desplaçar a Catalunya per renovar el permís de residència i tornar immediatament al país veí. Divendres a la tarda, poc abans de marxar, va ser interceptat i detingut pels Mossos a la localitat de Palafrugell després de cinc mesos d’investigació.

Aquesta investigació s’emmarca en l’activitat d’observació i monitorització de les xarxes socials, plataformes i fòrums islamistes radicals que porten a terme els especialistes en aquest àmbit, expliquen els Mossos aquest dimarts en un comunicat.

El detingut va difondre públicament a les xarxes socials, de manera reiterada i prolongada en el temps, continguts que tenien per objectiu promocionar el gihadisme, enaltir i defensar les activitats del grup terrorista Daesh i justificar la violència com a forma d’alliberament.

Notícies relacionades

Un exemple d’aquest ideari es constata en els continguts que el detingut va publicar poques hores després dels atemptats del 17 d’agost de Barcelona i Cambrils en què enaltia els autors dels atacs perpetrats atribuint-los la categoria de màrtirs i lloant les accions terroristes que acabaven de cometre.

La investigació, que continua sota secret d’actuacions, ha sigut dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 i coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional.