Identificades 13 de les 14 víctimes mortals de l'atemptat de Barcelona

Els morts són cinc espanyols, dos italians, tres alemanys, un nord-americà, una dona belga i una altra de portuguesa

Els afectats són de 34 nacionalitats diferents i els seus familiars seran rebuts a l'aeroport de Barcelona i posteriorment atesos a la Ciutat de la Justícia

zentauroepp39724946 armed police officers stand next to their van in las ramblas170818082408

zentauroepp39724946 armed police officers stand next to their van in las ramblas170818082408 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La varietat d'orígens de les víctimes de l'atemptat és un fidel reflex del que és i vol seguir sent Barcelona. Una ciutat "oberta i lliure" amb un passeig, la Rambla, que vol estar ple de flors que celebrin la vida, no que recordin la mort. 34 nacionalitats entre els 14 morts i els 126 ferits, 15 en estat crític, als quals aquest divendres la ciutat ha plorat com si fossin els seus fills.

Del total de ferits, 59 continuen ingressats en diversos hospitals de la ciutat i 67 han estat donats d'alta.

Els familiars de les nombroses víctimes que no residien a la ciutat aniran arribant en els pròximes hores a l'aeroport del Prat, on s'ha instal·lat el servei d'assistència psicólogica, que els rep a peu de pista i els acompanya en tot moment. El matí d'aquest divendres van arribar les primeres tres famílies a un aeroport en què es respirava una normalitat que posava els pèls de punta. A més dels cinc espanyols, entre les víctimes mortals hi ha un americà, dos italians, tres d'alemanys, una dona belga i una altra portuguesa.

Espanyols morts

Entre els espanyols hi ha dos veïns de Rubí: Francisco López, natural de Lanteira (Granada) de 65 anys, i el seu nebot net, un nen de tres anys. També a la Rambla van morir dos espanyols; d'ells una dona de 75 anys de Sant Hipòlit de Voltregà. La cinquena víctima espanyola és una dona de Saragossa que va resultar ferida a l'atac de Cambrils.

El Ministeri d'Exteriors d'Itàlia va confirmar que les dues víctimes mortals italianes són Bruno Gulotta, de 35 anys, que estava de vacances amb la família, segons ha confirmat l'empresa en la qual treballava a Milà, i Luca Rosso, un enginyer de 25 anys .

La televisió pública alemanya ZDF ha confirmat que entre les víctimes mortals hi ha tres alemanys. D'altra banda, el Ministeri d'Exteriors de Bèlgica ha confirmat que una víctima mortal és una dona del seu país. També s'ha confirmat una víctima mortal portuguesa, una dona de 74 anys, es troba entre els morts per l'atemptat. La seva neta, una jove de 20 anys, es troba en parador desconegut.

Adolescents i nens

Entre els ferits, molts menors d'edat, 33 orígens: Alemanya, Algèria, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Marroc, Canadà, Xina, Colòmbia, Romania, Veneçuela, Cuba, Equador, Egipte, Estats Units, Filipines, França, Regne Unit, Grècia, Holanda, Taiwan, Hondures, Hongria, Irlanda, Itàlia, Kuwait, Macedònia, Mauritània, Pakistan, Perú, República Dominicana i Turquia.

Notícies relacionades

Hi ha un grup nombrós d'adolescents alemanys. També tres persones de nacionalitat holandesa i tres ciutadans marroquins, un d'ells és un nen de sis anys que es troba "molt crític" segons fonts consulars citades per l'agència oficial MAP. Al Regne Unit, el Ministeri d'Exteriors ha emès un comunicat en què ha constatat que hi ha un "petit grup" de ciutadans britànics entre els ferits en l'atemptat. El ministre de d'Exteriors francès, Jean-Yves Le Drian, ha confirmat que els afectats francesos són 28, entre els quals es troben vuit molt greus, quatre nens entre ells.

Hi ha també dos afectats australians segons informa 'The Guardian': un nen de set anys que segueix desaparegut i la seva mare, que es troba a l'hospital en estat greu. L'agència estatal russa ha confirmat també que entre els ferits hi ha una ciutadana del país.