oposició al govern

El PP avisa: la pròrroga de sis mesos de l'estat d'alarma podria ser inconstitucional

Els conservadors insten Sánchez a posar-se en contacte amb Casado «durant els pròxims dies o les pròximes hores»

zentauroepp55529870 el presidente del pp  pablo casado  interviene durante la se201022183629

zentauroepp55529870 el presidente del pp pablo casado interviene durante la se201022183629 / EUROPA PRESS E Parra POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vice secretari general de Política Territorial del PP, Antonio González Terol, ha dit aquest dimarts que la pròrroga de sis mesos de l’estat d’alarma proposada per Govern «podria ser inconstitucional» al «pretendre limitar el control parlamentari i el jurisdiccional», perquè, a diferència de la primera aplicació al març, no es preveu una votació cada 15 dies per prorrogar-lo.

En una entrevista en RNE, Terol ha advocat per escurçar el termini per «salvar» la campanya de Nadal», allargant l’estat d’alarma durant vuit setmanes i no durant 24 com pretén el president de l’Executiu, Pedro Sánchez

Notícies relacionades

«Continuem amb la mà estesa», ha assegurat, de tota manera, el vicesecretari de la formació, per després instar Sánchez que es posi en contacte amb Casado «durant els pròxims dies o les pròximes hores». «Entenem que sis mesos és excessiu. Que faci efectiu el tarannà del qual presumeix», ha afegit.

En aquesta línia, el dirigent del PP també ha insistit en la necessitat que el Govern tiri endavant un «pla b jurídic» per no haver de recórrer contínuament a l’estat d’alarma, una «excepció constitucional» que, amb tot, és «necessària atesa la corba de contagis» a Espanya.