El PSOE acusa Ayuso de generar «soroll» per «tapar» la seva «gestió desastrosa»

Lastra denuncia que la presidenta no va contractar els rastrejadors i els metges que va prometre

La portaveu demana a Casado que deixi d'utilitzar els madrilenys com a «peons» contra Sánchez

adrilastraacto

adrilastraacto

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El PSOE considera que l’estratègia d’Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado és generar «soroll» i «mentir» per tapar la «desastrosa gestió» que el PP està fent en el Govern de Madrid. «Omplen l’espai i el temps de paraules recargolades perquè ningú recordi els fets perquè són molt clars. Els fets són que Ayuso no va contractar els rastrejadors, metges i infermers que va prometre. Que no ha reforçat l’atenció primària, que els centres de salut segueixen tancats. I l’allau de cessaments i dimissions en el seu equip són un dit acusador dels que no volen ser còmplices d’una irresponsabilitat que faria vergonya aliena a qualsevol», ha afirmat aquest diumenge Adriana Lastra, portaveu del PSOE al Congrés. I per tots aquests errors, ha continuat, Ayuso ha convertit Madrid «en el centre de la pandèmia a Europa».

Lastra ha mantingut aquest matí una reunió amb alcaldes de diversos municipis de la Comunitat de Madrid i altres dirigents del partit a la regió per analitzar la situació del sistema sanitari davant aquesta segona onada de la Covid-19. Al finalitzar, ja en un acte públic, ha pres la paraula per defensar la decisió del Govern central d’aprovar, divendres, l’estat d’alarma a la ciutat de Madrid i vuit municipis més per la passivitat d’Ayuso. La dirigent socialista ha remarcat la paradoxa que al març el PP es queixés que l’estat d’alarma (a tot Espanya) arribava tard i ara diguin que és «despotisme».

«El Govern central ha hagut de fer el que no ha sigut capaç de fer el Govern d’Ayuso», ha continuat. Lastra ha demanat a Casado que no utilitzi els madrilenys com a «peons» contra Sánchez i pensi en la salut dels ciutadans. «Deixi d’ordenar a Ayuso que confronti amb el Govern», ha afegit. La diputada socialista considera que tant ell com la presidenta regional acusen el cap de l’Executiu de «mania persecutòria» com a «excusa per a la seva incompetència».

La moció de censura

Notícies relacionades

Ángel Gabilondo, cap de l’oposició en el Parlament de Madrid, també ha participat en l’acte i, en aquesta línia, ha assenyalat l’«infantilisme» dels dirigents del PP, per a qui «la responsabilitat sempre la tenen d’altres, mai ells». «És una mica infantil», s’ha queixat. Gabilondo ha retret al Govern regional que «l’única possibilitat de fer política sigui la confrontació», recalcant que «per fer una bona gestió cal treballar conjuntament». 

«Hi ha un esperit de confrontació que volen portar al carrer. I cal suportar-lo amb enteresa i determinació»

Ángel Gabilondo

Portaveu del PSOE a l’Assemblea de Madrid

Gabilondo té a la seva mà poder presentar una moció de censura contra Ayuso. El líder socialista va guanyar les autonòmiques però no va poder formar govern perquè Ciutadans va decidir recolzar Ayuso. Aquest suport, més el vot a la investidura dels diputats de Vox, va donar la presidència a la candidata del PP. Gabilondo i el PSOE de Madrid no creuen que ara sigui un bon moment per presentar la moció. La prioritat és doblegar la corba i treballar per la recuperació econòmica i esperar que Ciutadans, que ara no vol, doni suport a Gabilondo.