memòria històrica

Lastra: «L'engendrament de Vox acabarà ben aviat a la paperera de la història»

La número dos del PSOE acusa el PP de sembrar l'odi que aconsegueix l'extrema dreta

zentauroepp55349981 la estatua del que fuera presidente del gobierno en la rep b201010172258

zentauroepp55349981 la estatua del que fuera presidente del gobierno en la rep b201010172258 / Ricardo Rubio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicesecretària general del PSOE i portaveu d’aquest grup parlamentari en el Congrés, Adriana Lastra, ha pronosticat, després de l’atac vàndal a les estàtues a Madrid dedicades a Indalecio Prieto i a Francisco Largo Caballero, que Vox, «aquest engendrament tardà del franquisme», acabarà ben aviat «a la paperera de la història».

Notícies relacionades

En resposta a l’ofensiva que la dreta espanyola ha iniciat contra aquestes dues figures del socialisme espanyol durant la segona república, la dirigent del PSOE ha assegurat que al seu partit «no li fa por una colla de feixistes». Ha responsabilitzat implícitament Vox dels atacs que han patit les estàtues d’homenatge, però ha carregat també contra el PP com a corresponsable del succeït. Segons la seva opinió, cada vegada que el líder dels populars, Pablo Casado, obre la porta d’alguna institució o accepta les propostes de l’extrema dreta «està legitimant els actes i les barbaritats de Vox». El PP, segons la portaveu parlamentària, «sembra el que aconsegueix Vox».

«Han volgut acovardir-nos amb amenaces. D’altres amb molt més poder que ells ho van intentar abans i ja estan on acabarà aquest engendrament tardà del feixisme, a la paperera de la història», ha conclòs la dirigent socialista.