Crítiques al Govern per permetre la manifestació d'Altsasu contra la Guàrdia Civil

Desenes de persones han sortit al carrer a la localitat navarresa en la protesta anual que reclama la sortida de Navarra i el País Basc dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat

zentauroepp45746502 graf974  alsasua  navarra   04 11 2018   efectivos de la gua200830190455

zentauroepp45746502 graf974 alsasua navarra 04 11 2018 efectivos de la gua200830190455 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Comunitat de Madrid, per boca del seu conseller de Vivenda i Administració Local, David Pérez, ha criticat aquest diumenge la manifestació celebrada contra la Guàrdia Civil a la localitat navarresa de Altsasu, en què van participar desenes de persones, i ha  acusat el Govern central de «no fer res» davant l’«acte d’ofensa a la Guàrdia Civil».

Pérez ha aprofitat per, igual com va fer aquest dissabte el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite), expressar la seva solidaritat amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la local, i «tots els que treballen per la seguretat i la democràcia dels espanyols».

«A Altsasu s’està ofenent greument una institució com la Guàrdia Civil sense que el Govern faci res per evitar-ho», ha afegit el conseller, que ha sentenciat que l’Executiu hauria d’estar «al servei dels espanyols per protegir i defensar l’honor del cos de la Guàrdia Civil», i no per «servir als independentistes, els radicals i els que volen destruir la unitat d’Espanya».

Celebració de l’‘Ospa Eguna’

Aquesta jornada de protestes se celebra anualment per reclamar la sortida de Navarra i el País Basc dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, i en aquesta ocasió s’ha portat a terme a Altsasu.

Notícies relacionades

L’acte va tenir lloc aquest dissabte sense incidents i sota el lema ‘Zuek zarete birussa’ (Vosaltres sou el virus), comparant la Guàrdia Civil amb el coronavirus. Durant la marxa es van sentir proclames com ‘Alde hemendik, utzi pakean’ (Fora d’aquí, deixeu-nos en pau), ‘Fora les forces d’ocupació’, o ‘Txakurrak kanpora’ (Gossos fora).

Aquesta jornada s’ha desenvolupat amb el rebuig del PP, Ciutadans i Vox, que ja van demanar al Govern central que intervingués per impedir-ne la celebració.