de nanclares

Surten de la presó tres dels condemnats pel 'cas Altsasu' després d'obtenir el tercer grau

Es tracta d'Oihan Arnanz, Jokin Unamuno i Adur Ramírez de Alda, a qui el Tribunal Suprem va imposar les penes de presó més grans

alsasua2

alsasua2

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tres dels set condemnats que van ingressar a la presó per l’agressió a dos guàrdies civils i les seves nòvies en un bar d’Altsasu (Navarra) l’octubre del 2016 han sortit aquest divendres del centre penitenciari alabès de Zaballa, després de concedir-los Institucions Penitenciàries el tercer grau o règim obert.

Es tracta d’Oihan Arnanz, Jokin Unamuno i Adur Ramírez de Alda, a qui el Tribunal Suprem va imposar les penes de presó més grans. Arnanz va ser condemnat a nou anys i mig de presó, i Unamuno i Ramírez de Alda a vuit anys i mig.

A l’accedir al tercer grau, els presos sortiran els caps de setmana de la presó i només hi acudiran per dormir entre setmana.

El desembre de l’any passat van passar a règim de semillibertat dos dels altres condemnats per aquest cas, Iñaki Abad i Aratz Urrizola, mentre que uns altres dos, Jon Ander Cob i Julen Goikoetxea, encara continuen en segon grau a la presó de Zaballa. Una vuitena condemnada, Aianara Urkijo, no va entrar a la presó al ser la seva condemna inferior a dos anys.

Oihan Arnanz, Jokin Unamuno i Adur Ramírez de Alda han sortit de la presó aquest mateix matí per passar el cap de setmana en llibertat. Un d’aquests, ha adreçat unes paraules a través dels mitjans de comunicació, per relatar que ahir van rebre la notícia que sortirien de la presó. «La sensació és molt forta, en aquest laberint que ens ha tocat viure. Avui en sortirem, però encara queda feina per fer», ha apuntat.

Notícies relacionades

Presons ha tingut en compte, a l’hora de determinar la seva progressió al règim obert, que tots tres estan a punt de complir la meitat de les seves condemnes, que han mantingut un bon comportament i tenen un pronòstic favorable de reinserció.