SORTIDA CONFLICTIVA

El Granada acomiada el porter Etxebarria pel seu recolzament als presos d'Altsasu

El porter, a qui li quedava un any de contracte, va posar amb una samarreta en la qual deia «Stop a muntatges policials»

zentauroepp54672194 deportes200828092631

zentauroepp54672194 deportes200828092631

1
Es llegeix en minuts

Unai Etxebarria ha deixat de ser jugador del Granada. El porter, del planter de l’Athletic de Bilbao, va celebrar la classificació de l’equip andalús per a Europa la temporada vinent amb una samarreta de recolzament als presos d’Altsasu. Per aquest motiu, el Granada li va obrir un expedient que ara s’ha convertit en un acomiadament, segons publica el diari ‘El Ideal’.

Etxebarria estava inscrit en el filial, tot i que havia sigut convocat alguns partits amb el primer equip. Durant la celebració de l’última jornada, el porter va posar amb una samarreta en la qual es podia llegir ‘Altsasukoak aske’, ‘els d’Altsasu lliures’ en eusquera, i ‘Stop muntatges policials’, en senyal de recolzament als detinguts a la localitat navarresa per la baralla amb dos Guàrdia Civils. 

Crítiques de la ultradreta 

El jugador ha desaparegut de la web del Granada i de moment no s’ha oficialitzat la seva marxa. Però, segons la informació d’‘El Ideal’ de Granada, el porter biscaí ja ha sigut substituït a efectes pràctics. El portuguès Andorinha ha assumit el rol de tercer porter del primer equip.

 

Notícies relacionades

La notícia ha convertit Unai Etxebarria en ‘trending topic’ durant tot el dijous, especialment entre els que recolzen que és una decisió promoguda per l’ala més dretana d’Andalusia, especialment des de Vox, i els que assenyalen que simplement és el seu baix rendiment esportiu el que ha provocat el seu acomiadament.

 Etxeberria va rebre crítiques fortes de Macarena Olona (Vox) i el recolzament d’Oskar Matute (EH Bildu). A Etxebarria encara li quedava un any de contracte, després de firmar l’estiu passat per dues temporades.