Dolors Bassa envia «a la merda» els poders de l'Estat

L'exconsellera reacciona indignada davant la decisió de la justícia de revocar els permisos dels presos del procés

54282748 60

54282748 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconsellera Dolors Bassa ha reaccionat indignada a les decisions judicials que suspenen els permisos dels quals disfrutaven els presos de l’1-O. En un contundent missatge a Twitter publicat a primera hora d’aquest dijous, Bassa ha enviat «a la merda» els tres poders de l’Estat: legislatiu, executiu i judicial.

«Avui (892 dies a la presó) em ve de gust sortir per la porta de la presó i cridar al cel: ‘Aneu a la merda», dirigit (suposo) als poders establerts: judicials, legislatius i executius», ha escrit. «Penso en Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. ¡Indignació i ràbia!», ha afegit.

Bassa encara disfruta del tercer grau penitenciari i no li afecta per ara la decisió judicial de suspendre aquest tercer grau a Junqueras, Romeva, Forn, Sànchez i Cuixart. Des d’aquest dimarts cap d’ells pot sortir ja de la presó. A més, la Fiscalia del Tribunal Suprem també ha recorregut els permisos que els presos del procés disfrutin via l’article 100.2 del règim penitenciari i que els permeten sortir de la presó a treballar o realitzar un voluntariat. 

Notícies relacionades

Els independentistes presos estaran de nou classificats en segon grau –el més habitual entre els reus– i només podran disfrutar de nou de l’article 100.2 del reglament penitenciari –que els permetia sortir de la presó unes hores a treballar i a fer voluntariat– si ho aprova una altra vegada la junta de tractament de la presó.

La fiscalia encara no ha presentat recurs contra els exconsellers Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull,  per la qual cosa, de moment, ells segueixen amb el tercer grau. I falta per veure la resolució del jutge sobre l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.