Sánchez al PP: «¿Poden continuar amb la bronca o apel·lar a la unitat?»

El cap de l'Executiu demana als populars un «gir de 180 graus» en la seva estratègia

Els conservadors acusen el Govern de rebutjar totes les propostes de l'oposició

undefined53774804 graf1746  madrid  16 06 2020   el presidente del gobierno  p200616170317

undefined53774804 graf1746 madrid 16 06 2020 el presidente del gobierno p200616170317 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

En l’última sessió de control al Govern en el Senat durant l’estat d’alarma, Pedro Sánchez ha fet una nova crida al PP per arribar a una entesa per actuar de manera conjunta de cara a la reconstrucció social i econòmica després de la crisi del coronavirus. «Poden continuar amb la bronca o apel·lar a la unitat», ha dit el president del Govern al portaveu dels conservadors a la Cambra alta, Javier Maroto

«Un gir de 180 graus». Això és el que ha demanat Sánchez als populars per poder assolir els acords que, diu, exigeixen la ciutadania. Segons el cap de l’Executiu, els de Pablo Casado han d’abandonar l’estratègia de la «crispació i la bronca» per poder posar-se a treballar en mesures de futur que permetin esquivar les conseqüències de la Covid-19. No obstant, el líder dels socialista ha donat les gràcies a Maroto per mostrar cert acostament cap a l’entesa. 

En el mateix sentit, el líder del PP retreia aquest dimarts al matí a Sánchez no haver respost a la seva proposta d’assolir un pacte per fer política «constructiva i en positiu» per poder aconseguir un acord econòmic «per lluitar contra els estralls» de la Covid-19.

Durs atacs

Notícies relacionades

No obstant, Maroto no s’ha mostrat tan procliu al pacte en la sessió del Senat. «Crec que s’equivoca enormement, senyor Sánchez», li ha dit abans d’acusar l’Executiu d’actuar com a «oposició de l’oposició». Referent a això, ha retret que els socialistes no hagin acceptat la proposta del PP de crear una comissió a la Cambra alta per analitzar la situació de la sanitat

«Ha venut la seva ànima política al diable. Ha pactat amb independentistes i l’extrema esquerra a qualsevol preu. Ha canviat la ’s’ de socialista per la ’s’ de sanchistes, que és la mateixa de ‘només m’importo jo i els altres no m’importen gens’», ha sentenciat Maroto.