tensió política

El pare d'Iglesias denunciarà Álvarez de Toledo per titllar-lo de «terrorista»

Assegura que ho farà malgrat que li «fot» perquè «cobren com a càrrecs públics i al final les multes les paguem entre tots»

Ha reconegut que l'«emociona» que li estiguin trucant o escrivint càrrecs del PP que se senten «avergonyits» de l'estil «cayetaner»

zentauroepp29749117 iglesias y padre200528131205

zentauroepp29749117 iglesias y padre200528131205 / MARIAM A MONTESINOS

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Francisco Javier Iglesias, el pare del vicepresident segon i líder de Podem, ha anunciat aquest dijous que denunciarà la portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, per titllar-lo de «terrorista» al relacionar-lo amb el Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP).

Així ho ha expressat el pare del dirigent en una entrevista amb el periodista Jesús Cintora, en la qual ha recordat que també va ser atacat per l’eurodiputat de Vox Hermann Tertsch, que va ser condemnat pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Zamora a indemnitzar-lo amb 15.000 euros per un delicte d’«intromissió il·legítima i vulneració del dret a l’honor, a la intimitat i a la mateixa imatge» després que aquest denunciés un tuit en el qual se l’acusava de participar en l’assassinat d’un policia el 1973.

«Quina competició. Em va atacar el de Vox i ara ha d’atacar la del PP, però em fot perquè cobren com a càrrecs públics i al final les multes les paguem entre tots», ha assegurat Javier Iglesias en l’entrevista. En la mateixa entrevista, Iglesias ha reconegut que l’«emociona»  que li estiguin trucant o escrivint càrrecs del PP que se senten «avergonyits» de l’estil «cayetaner».

L’anunci arriba després que el seu fill anunciés aquest dimecres que recomanaria al seu pare que emprengués accions legals contra  Álvarez de Toledo per dir durant el Ple que «és el fill d’un terrorista».

«Em va atacar un de Vox i ara ha d’atacar la del PP»

«Vostè acaba de cometre un delicte aquí. Només algú amb títols nobiliaris és capaç de creure’s amb la impunitat de poder dir terrorista a algú i que li surti gratis», va avisar el líder de Podem en el seu torn de rèplica, durant la tensa i aspra interpel·lació que va protagonitzar juntament amb la portaveu popular.

Álvarez de Toledo, que es va mostrar molesta que Iglesias es refereixi a ella com a «senyora marquesa» pel títol nobiliari que té, va finalitzar el seu segon torn d’intervenció assegurant que els fills no són «responsables» dels seus pares. «Per això l’hi diré per primera i última vegada: vostè és el fill d’un terrorista. A aquesta aristocràcia pertany vostè, a la del crim polític», va sentenciar.

Notícies relacionades

Durant el xoc, Iglesias va tornar a dir «senyora marquesa» a Álvarez de Toledo i va avisar que per titllar de terrorista el seu pare no aconseguiria que perdés les maneres. Això sí, va deixar clar que recomanaria al seu pare que «exerceixi les accions oportunes».