13 d’ag 2020

Anar al contingut

CARTA DES DE LLEDONERS

Cuixart crida a mobilitzar-se al carrer per defensar els drets civils

El president d'Òmnium retreu a l'Estat el seu «autoritarisme» i la «centralització»

Efe

Cuixart crida a mobilitzar-se al carrer per defensar els drets civils

Pau Venteo

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha cridat a mobilitzar-se al carrer per defensar els drets civils i polítics que, segons la seva opinió, l’Estat pretén laminar a base d’«autoritarisme» i «centralització» aprofitant la pandèmia de la Covid-19.

Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, Cuixart ha enviat una carta amb aquesta consigna als més de 180.000 socis d’Òmnium des de la presó de Lledoners, on compleix condemna per la seva implicació en el referèndum unilateral de l’1-O.

En la missiva, Cuixart ha apel·lat a mobilitzar-se en favor de «els drets humans, socials i nacionals». Opina que l’Estat «ha renunciat a defensar els drets dels més desfavorits» i que «vol aprofitar la pandèmia per receptar més autoritarisme» i «laminar els drets civils i polítics que són imprescindibles per conquistar una vida digna».

Per això, remarca, «davant un estat que empresona la llibertat d’expressió i de protesta, amb la responsabilitat civil i sanitària que el moment requereix, fa falta tornar a mobilitzar-se al carrer». 

Afegeix que «la lluita per la República catalana només té sentit si, per damunt de tot, hi ha les persones». I considera que ara «més que mai», «les prioritats» són «recuperar drets i confinar desigualtats».