protestes contra el Govern

Escarnis de la ultradreta a Ábalos i Iglesias

El soroll de les concentracions es trasllada als domicilis del vicepresident segon de l'Executiu i del ministre de Transport

Espinosa de los Monteros confirma que fa tres dies que participa en les cassolades i Gonález Pons surt en defensa del líder de Podem

zentauroepp53464066 escrache200519104606

zentauroepp53464066 escrache200519104606

4
Es llegeix en minuts
Agencias

Les concentracions i cassolades han continuat per novè dia consecutiu, sobretot a Madrid, per protestar contra l’Executiu central i envoltades d’un ampli dispositiu policial desplegat per la Delegació del Govern que es mantindrà en els pròxims dies per vigilar el compliment de les mesures de seguretat pel coronavirus.

Els escarnis encoratjats per la ultradreta han arribat a la casa del vicepresident, Pablo Iglesias, i la ministra Irene Montero a Galapagar, on fa dies que els manifestants fan una cassolada que passa per l’exterior de la seva vivenda. També s’han traslladat a la residència del ministre José Luis Ábalos.

Totes aquestes concentracions han portat a reforçar la seguretat als voltants del xalet del líder de Podem, segons informen a Efe fonts de l’Institut Armat.

Tant aquest dilluns com en els dies precedents les protestes s’han saldat sense incidents a Galapagar. 

També s’ha vist afectat per aquestes sorolloses protestes José Luis Ábalos, ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern, quan una vintena de persones es va plantar davant la vivenda en la qual resideix a la zona nord de Madrid, segons avança ‘El País’. Ábalos no es trobava en aquell moment a la casa, per la qual cosa els manifestants s’han encarat amb la dona i la filla del ministre quan aquestes tornaven al domicili.

Espinosa de los Monteros confirma que participa en les cassolades

Davant d’aquesta situació, el portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha confirmat aquest dimarts que fa tres dies que participa en les cassolades contra el Govern de Pedro Sánchez que s’han organitzat a Madrid. «I estaré aquesta nit en una altra», ha assegurat.

En una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’, recollida per Europa Press, el dirigent ha afirmat que els espanyols «estan farts» de la «privació de llibertat» derivada de l’estat d’alarma. «Per això surten a les seves cassolades espontànies, que no estan liderades per cap partit i que estan compostes de gent que voten diferents partits», ha afegit.

Espinosa de los Monteros ha reconegut que ell mateix ha sortit al carrer a protestar contra l’Executiu després de ser preguntat per unes imatges en les quals apareix amb la seva dona i portaveu de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, en ple passeig de La Habana, posant al costat d’altres manifestants.

«Fa tres dies que surto en el meu ple dret al carrer en l’horari que m’està assignat a fer un tomb i a protestar o a observar com es protesta, perquè jo no anava amb cassola, però sí que em solidaritzaré amb els veïns de tot Espanya de tota condició que estan protestant contra un Govern», ha explicat.

Per contra, el dirigent popular Esteban González Pons ha criticat en el seu compte de Twitter aquests ‘escraches’ davant els domicilis de membres de l’Executiu central.

 

«Igual que m’ha semblat cruel l’escarni a la porta de casa meva amb els fills petits de la meva dona dins, encoratjat a la tele per Ada Colau, avui dic que és cruel l’escarni a casa de Pablo Iglesias», escriu abans d’acabar amb un: «No val tot. Així, no».

L’aplaudiment dona pas a les cassolades

I és que l’aplaudiment dedicat als sanitaris a les vuit de la tarda, molt menys secundat aquest dilluns que en jornades anteriors, ha deixat pas a les cassolades que en diversos punts de la ciutat han començat abans de les nou, i han estat acompanyades de concentracions en alguns carrers.

Crits de «llibertat» i «Govern dimissió» han sigut les proclames en totes aquestes concentracions, que no compten amb autorització de la Delegació del Govern, i en les quals els agents han demanat als assistents que mantinguessin les mesures de distanciament i que no tallessin el trànsit de les calçades.

Núñez de Balboa, al districte de Salamanca, epicentre de les protestes els primers dies, ha comptat amb més d’una desena de vehicles policials i un helicòpter sobrevolant la zona.

Aquest dilluns membres dels convocants, Resistència Democràtica, han llegit un manifest pujats en un banc del mobiliari urbà.

Igual que ahir, diversos centenars de persones han tallat el trànsit a la seu del PSOE per demanar la dimissió de Pedro Sánchez, i aquest dilluns s’ha notat la presència dels agents a l’edifici del passeig de la Castellana on dissabte passat es va desplegar una pancarta de protesta de diversos metres amb la imatge de Pedro Sánchez amb el lema ‘Un bon Govern obeeix’. 

Un dels punts amb més afluència ha sigut el passeig de La Habana, on els manifestants han tallat el trànsit i on la policia ha hagut de llançar cinc avisos perquè es dissolguessin. 

La protesta també s’ha sentit a la plaça de Chamberí on també hi havia presència policial entre els manifestants, molts d’ells portant banderes d’Espanya, mentre que a la zona de la Dehesa de la Villa s’ha escoltat una cassolada d’uns set minuts, resposta amb música ska a tot volum per un altre dels veïns, segons han explicat a Efe residents de la zona.

Notícies relacionades

A Alcorcón, un cordó policial ha intervingut per evitar que es trobessin veïns que participaven en la protesta i altres de contraris.

Amb més tranquil·litat han discorregut les concentracions a zones com Montecarmelo, Sanchinarro o Pinar de Chamartín i en municipis de la perifèria com Majadahonda o Pozuelo, on s’ha reduït el nombre d’assistents en comparació amb els primers dies.