en madrid

Villacís adverteix que «probablement es van produir contagis» en les protestes contra Sánchez

«No em preocupen les cassolades, em preocupa no ser conscients d'estar en un estat d'alarma», assegura la vicealcaldessa

La delegada de Seguretat i Emergències ha indicat que aquest dijous «no hi va haver especials incidents» al barri de Salamanca

zentauroepp53419741 protesta castro200515140848

zentauroepp53419741 protesta castro200515140848 / David Castro

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, ha advertit aquest divendres que «probablement es van produir contagis» en les concentracions del carrer de Núñez de Balboa, on es no guardava la distància mínima exigida per la pandèmia entre els assistents.

«No em preocupen les cassolades, em preocupa no ser conscients d’estar en un estat d’alarma», ha indicat després de la cerimònia de lliurament de la Medalla d’Or als madrilenys el dia de San Isidro.

Aquesta protesta col·lectiva, segons els veïns, va sorgir després que diumenge un grup de joves es concentrés davant una vivenda que tenia la música a tot volum, un incident que va derivar en el fet que dilluns 13 persones fossin identificades i sancionades per incomplir el reial decret d’estat d’alarma.

Villacís ha indicat que comparteix «algunes de les crítiques», i, a més, entén que «hi ha gent molt frustrada», però «Madrid no es pot permetre una recaiguda», per la qual cosa ha cridat a un «exercici de responsabilitat», ja que «és molt el risc».

Notícies relacionades

Per la seva banda, la delegada de Seguretat i Emergències ha indicat que ahir «no hi va haver especials incidents», i ha assenyalat que «tothom té dret a expressar-se» però complint amb la normativa vigent per acabar la pandèmia.

A més, ha reiterat que la Policia Municipal, segons la legislació, no té competències per intervenir en aquest cas, ja que es tracta d’«ordre públic, aglomeracions», cosa que «no vol dir que si es produeixen, s’actuï com s’està actuant amb conductes irresponsables».