negociarà si és de 15 dies

Cs no recolzarà una pròrroga de l'estat d'alarma d'un mes

Ciutadans no ha deixat clar si votarà en contra o s'abstindran en la votació de dimecres

Ho decidirà en funció de «com es concretin els acords» amb altres forces polítiques, avisen

zentauroepp53279394 coronavirus200501112517

zentauroepp53279394 coronavirus200501112517 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans no donarà suport a una cinquena pròrroga d’un mes, ha assegurat el portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, i només negociarà el seu vot a favor si el Govern presenta «un termini delimitat i raonable», que per al partit taronja són els 15 dies que s’han plantejant fins al moment.

El que no ha deixat clar és si votarà en contra o s’abstindran en la votació de dimecres si Pedro Sánchez proposa finalment una nova pròrroga d’un mes, com vol fer, i Cs ho decidirà en funció de «com es concretin els acords» amb altres forces polítiques.

Notícies relacionades

En aquest sentit Bal s’ha referit a la condició que hi hagi una taula de diàleg sobre Catalunya que exigeix ERC per canviar del ‘no’ a l’abstenció i que per al portaveu adjunt és «una taula de la vergonya, que no salva vides ni llocs de treball» i només serveix per separar els espanyols amb privilegis per a una part. 

Bal, que es va incorporar al comitè permanent de Cs la setmana passada, ha comparegut en roda de premsa telemàtica en substitució de la líder de Cs, Inés Arrimadas, que es troba ja de baixa, tot i que encara no ha donat a llum.