per aconseguir la independència de Catalunya

Cs, el PSC, el PP i SCC demanen el cessament del 'dircom' de Buch per cridar a la via bèl·lica

Ciutadans, el PSC, el PP i Societat Civil Catalana (SCC) censuren el tuit de Joan Maria Piqué en què penjava un cartell de la guerra civil

«¿Un altre fan de la via eslovena? Amb la que està caient i el dolor de tantes famílies a Catalunya» pel coronavirus, es pregunta Roldán

buchok

buchok

2
Es llegeix en minuts
Efe

Ciutadans, el PSC, el PP i Societat Civil Catalana (SCC) han demanat en les últimes hores la dimissió del cap de premsa del conseller d’Interior, Miquel Buch, per un polèmic tuit, que va acabar esborrant, en què aquest dijous al·ludia a la via bèl·lica com a possible enfocament per a la independència de Catalunya.

Al tuit, que va esborrar uns minuts després, el cap de premsa de Buch, Joan Maria Piqué, penjava un cartell de la guerra civil en què apareixen unes mans subjectant un fusell, la bandera republicana i els números dels anys 1808 i 1936, amb un comentari propi: «Potser és un enfocament que encara no hem plantejat i funcionaria».

En un missatge a Twitter, la portaveu parlamentària de Cs, Lorena Roldán, ha exigit aquest diumenge el cessament immediat de Piqué i que el conseller Buch doni explicacions sobre els fets.

«¿Un altre fan de la via eslovena? Amb la que està caient i el dolor de tantes famílies a Catalunya per la Covid-19, ¿no té cap altra cosa a fer que cridar al conflicte armat?», lamenta Roldán en el seu compte de Twitter.

En la mateixa línia, el diputat del PSC al Parlament Ferran Pedret ha denunciat a Twitter que el cap de premsa de Buch hagi «suggerit l’enfocament de la via armada per aconseguir la independència de Catalunya».

«No és la primera vegada que ‘hiperventila’, però això ja passa de taca d’oli. Cessi’l, conseller», exigeix Pedret.

També des del PP de Catalunya, la seva diputada Esperanza García ha recordat a Twitter que l’anterior cap de comunicació de Buch a Interior va ser cessada «només per dir que la Brimo, en cas de disturbis, disposava de gas pebre».

«L’actual crida a la lluita armada per la independència. ¿No creu que és necessari triar una persona que tingui, com a mínim, sensatesa?», apunta la diputada popular.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’entitat Societat Civil Catalana (SCC) ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, i al conseller Buch el cessament «immediat» del responsable de comunicació d’Interior pel seu missatge «suggerint el combat armat» i ha anunciat que interposaran una denúncia davant la fiscalia.

«¿Ja ha dimitit el responsable de comunicació de la Conselleria d’Interior? ¿Ja l’ha cessat Buch? Del seu departament depenen 17.000 mossos armats. Hi ha tuits que, tot i que s’esborrin, deixen marcada la porta de sortida inevitablement. Amb la violència no es juga», insisteix SCC.