Coronavirus: Vergés creu que «no tornarem a la normalitat mai més»

La consellera de Salut insisteix en la idea de deixar sortir els nens per hores «a finals de la setmana que ve»

«S'ha pres oxigen, però cal tenir prudència i no enviar missatges gaire optimistes», adverteix

jmexposito53135285 pla curt de la consellera de salut  alba verg s durant amb e200418105641

jmexposito53135285 pla curt de la consellera de salut alba verg s durant amb e200418105641 / Miquel Codolar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit aquest dissabte en la necessitat de permetre als nens sortir al carrer, una mesura que confia que entri en vigor «a finals de la setmana que ve», tot i que demana a la població que assumeixi que «no tornarem a la normalitat mai més».

 «Ens hem de ficar al cap que no tornarem a la normalitat mai més. Entrarem en una nova normalitat que potser s’assemblarà al que hem viscut fins ara, però hi ha coses que canviaran», ha assegurat la consellera a RAC-1.

Passejos per franges d’edat

Sobre el desconfinament dels nens, Vergés ha dit que «el debat ja està obert». «No es tracta d’anar al parc o agafar el transport públic, no és per fer festes infantils. Es tracta de poder passejar a prop de casa per airejar-se», ha explicat.

La seva idea és que els menors de 6 anys puguin sortir durant dues hores al matí (de 10 a 12 h) i els de 6 a 12 anys, a la tarda (de 16 a 18 h) «amb les persones amb què estan confinades». «Si en algun moment veiem que hi ha un rebrot, farem marxa enrere. Però cal prendre mesures que abans haurà d’aprovar el comitè tècnic», ha matisat, l’endemà que el Govern aclarís que aquesta sortida dels nens no és una cosa que pugui decidir la Generalitat

Notícies relacionades

Alhora, Vergés ha insistit a no llançar les campanes al vol, i tot i que reconeix que en els últims dies «s’ha pres oxigen», «cal tenir molta prudència i no enviar missatges gaire optimistes». «Fa cinc dies que ens trobem al pic, però això no vol dir que ens hàgim de relaxar. El nombre de casos és encara molt elevat i el risc de rebrot és molt gran».

Esport i cavalcades

Vergés també ha assenyalat que quan es permeti sortir a fer esport «serà diferent en un poble que en una ciutat». Mirant encara més lluny, la consellera ha assenyalat que creu que el mes de gener que ve hi podrà haver cavalcades de Reis, però que «la nova normalitat farà que els pròxims hiverns es visquin amb més prevenció».