El Parlament ajorna el ple previst i frena la seva activitat

La Mesa de la Cambra catalana és l'únic òrgan parlamentari que seguirà mantenint trobades, això sí, per via telemàtica

zentauroepp52646383 04 01 2020 vista del hemiciclo del parlament durante un plen200311200650

zentauroepp52646383 04 01 2020 vista del hemiciclo del parlament durante un plen200311200650 / Pau Venteo - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mesa del Parlament s’ha reunit aquest dimarts de forma telemàtica i ha decidit ajornar el ple previst per a aquesta setmana sine die per la pandèmia del coronavirus. La sessió s’anava a celebrar amb només 21 diputats per aprovar per vot delegat un decret d’augment d’un 2% del sou de funcionaris, el previst en els comptes de la Cambra catalana, aprovats fa unes setmanes. Finalment, no se celebrarà ara per ara i queda posposat aquest increment salarial.

Els parlamentaris han decidit frenar l’activitat parlamentària, tot i que ja s’havien cancel·lat totes les comissions, ponències i compareixences, i fonts parlamentàries indiquen que només es mantindran les reunions de la Mesa els dimarts, això sí, per via telemàtica. Només es convocarà algun ple si és necessari aprovar mesures relacionades amb el coronavirus, però, ara per ara, no hi ha res sobre la taula que necessiti ser emparat per l’hemicicle, indiquen altres fonts. Els serveis mínims es mantindran fins al 27 de març, quan es tornarà a analitzar la situació. Mentrestant, han encarregat un informe jurídic als lletrats perquè considerin la «viabilitat jurídica i tècnica» de celebrar plens de forma telemàtica «en circumstàncies tan excepcionals com els actuals».

Notícies relacionades

En aquesta trobada també han decidit reduir encara més el personal i habilitar un registre digital a partir de dijous. El termini de les iniciatives parlamentàries admeses a tràmit aquest dimarts s’amplien a 15 dies. 

El president de la Cambra catalana, Roger Torrent, s’ha connectat des de casa seva, igual que el vicepresident segon, Joan Garcia; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós; les secretàries tercera i quarta, Laura Vílchez i Rut Ribas, i, en representació dels grups Susanna Segovia (Catalunya En Comú – Podem), Maria Sirvent (CUP) i Santi Rodríguez (PPC). El lletrat major, Joan Ridao, també hi ha sigut present per via telemàtica. El vicepresident primer, Josep Costa, el secretari segon, David Pérez, i el secretari general del Parlament, Xavier Muro, sí que han acudit a la Cambra i s’han connectat des de la sala on habitualment es fan aquestes reunions.