Inés Arrimadas

Ciutadans s'ofereix a recolzar uns Pressupostos d'«emergència nacional»

La presidenta y portavoz del Grupo de Cs en el Congreso de los Diputados, Inés Arrimadas (d) durante el encuentro ’Mujeres Liberales’. En Málaga (Andalucía, España), a 06 de marzo de 2020.

La presidenta y portavoz del Grupo de Cs en el Congreso de los Diputados, Inés Arrimadas (d) durante el encuentro ’Mujeres Liberales’. En Málaga (Andalucía, España), a 06 de marzo de 2020. / Álex Zea (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Ciutadans al Congrés i presidenta electa del partit, Inés Arrimadas, ha traslladat el seu recolzament al Govern perquè prengui «immediatament» mesures «contundents» davant del coronavirus i ha ofert la col·laboració del seu grup parlamentari per aprovar uns Pressupostos d’«emergència nacional». 

En roda de premsa a la seu de Cs, on no hi han hagut periodistes, tot i que han enviat les seves preguntes, Arrimadas ha qualificat de «molt preocupant» la situació a Espanya pel Covid-19 davant l’augment «exponencial» del nombre de casos registrats. Tot i que creu que és «evident» que «s’hauria d’haver actuat abans» per aturar aquesta crisi sanitària, considera que «no és el moment de fer retrets» i que el que toca ara és «actuar units» i «amb sentit d’Estat».

Després de remarcar que «no hi ha temps a perdre», Arrimadas ha transmès el seu recolzament a l’Executiu de Pedro Sánchez «perquè prengui mesures contundents immediatament per frenar la propagació del virus», fixant-se en els precedents de països europeus del nostre entorn. No obstant, ha dit que serà el Govern qui haurà de concretar quines mesures s’han d’adoptar.

Notícies relacionades

Així mateix, ha urgit a Sánchez avançar la Conferència de Presidents Autonòmics anunciada per a dissabte i la reunió amb líders polítics prevista per a dilluns.

Finalment, ha afirmat que Ciutadans es posa «a disposició del Govern» per donar suport a uns Pressupostos Generals de l’Estat d’«emergència nacional» que siguin realistes en les seves previsions, que incloguin un fons de contingència per reforçar l’atenció sanitària i un altre per recolzar les famílies, els autònoms, les pimes i els treballadors, i també que no s’augmenti la pressió fiscal a aquests sectors.