Casado qualifica de «decebedora» la gestió de Sánchez

El líder del PP considera que tramitar uns Pressupostos Generals ho allargaria tot tres mesos

Deixa l'aplicació de la llei de seguretat nacional a mans del Govern i demana una major coordinació

zentauroepp52700678 pablo casado200309125113

zentauroepp52700678 pablo casado200309125113 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Ha sigut una intervenció molt decebedora i ens deixa més preocupats», ha assegurat el líder del PPPablo Casado, sobre la compareixença del president del Govern, Pedro Sánchez, després del Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest dijous. El líder dels conservadors ha explicat en una roda de premsa sense periodistes que «les mesures que avui ha plantejat [l’Executiu] són clarament insuficients per contenir l’expansió del virus» i per «reactivar una economia en caiguda lliure». 

«Crec que el Govern està reaccionat molt tard i s’està amagant darrere la ciència i la tècnica en comptes d’exercir un lideratge polític que vaig guiï Espanya cap a la sortida d’aquesta crisi», ha sentenciat el president dels conservadors abans de remarcar la necessitat d’un comandament únic que permeti coordinar l’acció del Govern i de les comunitats autònomes. «L’expansió de coronavirus no s'aturarà amb suggeriments, sinó amb accions coordinades», ha insistit en una roda de premsa telemàtica. 

Preguntat per la possibilitat d’aplicar la llei de seguretat nacional, pas previ per l’activació de l’Estat d’alarma, Casado ha assenyalat que aquesta decisió està en mans del Govern i que la seva petició és que hi hagi una «coordinació reforçada» per aconseguir una majoer rapidesa» «en l’adopció de les mesures urgents. 

Sistema productiu

Casado no sembla disposat a donar suport a la petició de Sánchez de tramitar uns Pressupostos Generals de l’Estat «extrasocials» per salvaguardar els més afectat per la pandèmia. El president del PP ha assenyalat que la tramitació dels comptes públics tardaria uns tres mesos i suposaria reactivar l’activitat al Congréssuspesa durant les dues pròximes setmanes. «No és una solució urgent, sinó més aviat oportunista», ha denunciat. No obstant, votaran ‘sí’ el reial decret amb mesures aprovat pel Consell de Ministres

Notícies relacionades

El líder del PP ha lamentat que les mesures anunciades per Sánchez aquest dijous només suposin «una tireta que no pararà l’hemorràgia» que pateix el sistema productiu espanyol. Casado, que ha fet referència a la caiguda de l’Ibex35, ha criticat la ineficiència dels plantejament del Govern i els ha retret que continuïn sense tornar els 2.500 milions d’euros que deuen a les administracions autonòmiques. A més, ha defensat que «l’ajornament dels impostos no reactiva l’economia» i que és necessari una baixada o exempció fiscal

«No obstant, ens semblen adequades les mesures de liquiditat per als sectors més afectats, l’impuls del teletreball, el recolzament a les baixes per aïllament i reduccions de jornada, tot i que trobem a faltar mesures relacionades amb els autònoms», ha continuat.