El Congrés suspèn la seva activitat i planeja un ple telemàtic el 24 de març

La junta de portaveus decideix celebrar una sessió després de dues setmanes de quarantena per aprovar reials decrets

Els diputats podran sol·licitar de manera general el vot electrònic i només hi acudiran els intervinents

zentauroepp51196807 graf2518  madrid  3 12 2019   vista general del hemiciclo  d191206212028

zentauroepp51196807 graf2518 madrid 3 12 2019 vista general del hemiciclo d191206212028 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La Junta de portaveus del Congrés dels Diputats ha decidit suspendre tota l’activitat de la Cambra baixa durant dues setmanes després dels últims casos positius de coronavirus en polítics. Segons fonts parlamentàries, només hi hauria un ple telemàtic el dia 24 de març perquè es puguin votar una sèrie de reials decrets que estan pendents de convalidació. 

Segons fonts parlamentàries, la intenció és que després d’aquestes dues setmanes sense activitat, el Congrés celebri una sessió en la qual es convidarà tots els diputats a sol·licitar el vot telemàtic perquè tan sols acudeixin a la Cambra baixa aquells portaveus dels partits que desitgin intervenir en el debat. A més, com a mesura de precaució, també han pres la decisió de celebrar una junta de portaveus virtual la pròxima setmana per analitzar la convocatòria de l’esmentat ple.

En concret, el Congrés dels Diputats ha d’aprovar el reial decret que deroga l’article 52D de l’Estatut dels Treballadors i que permetia l’acomiadament per absències justificades reiterades i un altre per adoptar mesures urgents d’ajuda a agricultors per pal·liar la crisi del camp

Notícies relacionades

La Taula del Congrés ja va decidir dimarts passat suspendre el ple d’aquesta setmana després de conèixer-se que el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, va donar positiu en coronavirus i que els 52 diputats del partit ultra es posaven en quarantena. L’absència dels de Santiago Abascal suposava, segons la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, un reducció de la legitimitat dels debats. 

L’ampliació de la suspensió de l’activitat s’ha produït després de conèixer-se que altres diputats de Vox, així com la parlamentària del PP Ana Pastor i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, també han donat positiu.

Temes:

Congrés