des de les 11.00 hores

El Rei presideix el Consell de Seguretat Nacional a la Zarzuela

El Rei assisteix a la reunió amb el Govern de coalició per primera vegada en aquesta legislatura

GRAF913. MADRID, 04/03/2020.- El rey Felipe VI preside este miércoles en el Palacio de la Zarzuela la reunión del Consejo de Seguridad Nacional, la primera de este órgano con el Gobierno de PSOE y Unidas Podemos, del que forman parte el presidente, Pedro Sánchez, los cuatro vicepresidentes y varios ministros y altos cargos. EFE/Juan Carlos Hidalgo **POOL**

GRAF913. MADRID, 04/03/2020.- El rey Felipe VI preside este miércoles en el Palacio de la Zarzuela la reunión del Consejo de Seguridad Nacional, la primera de este órgano con el Gobierno de PSOE y Unidas Podemos, del que forman parte el presidente, Pedro Sánchez, los cuatro vicepresidentes y varios ministros y altos cargos. EFE/Juan Carlos Hidalgo **POOL** / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El rei Felip VI presideix des de les 11.00 hores d’aquest dimecres el Consell de Seguretat Nacional, el primer que se celebra aquesta legislatura i també el primer en què participen membres d’Unides Podem com a part del Govern de coalició presidit per Pedro Sánchez. 

A les 11.00 hores, el Rei ha saludat un per un els participants al Consell de Seguretat Nacional al Saló d’Audiències del Palau de la Zarzuela. Després han posat tots a les escales al jardí i han tornat a la sala per començar la reunió.

Felip VI s’asseu a la capçalera de la taula del Consell de Seguretat i a la seva dreta se situa el president. A continuació, per ordre de protocol d’esquerra a dreta, ocupen el seu lloc els vicepresidents del Govern: Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Rivera. També formen part del Consell de Seguretat Nacional els ministres de Justícia, Juan Carlos Campo; la de Defensa, Margarita Robles; la d’Hisenda, María Jesús Montero; el d’Interior, Fernando Grande-Marlaska; el de Transports, José Luis Ábalos; la d’Indústria, Reyes Maroto; la de Política Territorial, Carolina Darias; el de Sanitat, Salvador Illa, i el de Ciència, Pedro Duque.

Funcions del Centre Nacional d’Intel·ligència

A la taula també s’asseuen el director del gabinet de Pedro Sánchez, Iván Redondo; el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver; la secretària d’Estat d’Afers Exteriors (que hi ha anat en substitució de la ministra), Cristina Gallach.

Així mateix, formen part del Consell de Seguretat Nacional el Cap d’Estat Gran de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya; la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Paz Esteban; el secretat d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez; i el director del Departament de Seguretat Nacional, Miguel Ángel Ballesteros.

Notícies relacionades

Al Consell li correspon dictar les directrius necessàries en matèria de planificació i coordinació de la política de Seguretat Nacional, dirigir i coordinar les actuacions de gestió de situacions de crisi i supervisar i coordinar el Sistema de Seguretat Nacional.

A més, verifica el grau de compliment de l’Estratègia de Seguretat Nacional i promou i revisa l’elaboració de les estratègies de segon nivell que siguin necessàries. També organitza la contribució de recursos a la Seguretat Nacional i aprova l’Informe Anual de Seguretat Nacional abans de la seva presentació a les Corts Generals. D’altra banda, acorda la creació i l’enfortiment dels òrgans de recolzament necessaris per a l’acompliment de les seves funcions i impulsa les propostes normatives necessàries per a l’enfortiment del Sistema de Seguretat Nacional.