CONFERÈNCIA A MADRID

Rufián avisa Puigdemont: el dilema és diàleg o «màgia, fum, dreceres i simbolisme»

«No ens veuran asseguts en una taula entre setmana per menysprear-la el cap de setmana», afirma

«El repte és que t'aplaudeixin a Cornellà, no a Perpinyà», li diu a l'expresident

rufian / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimarts, amb referència a l’acte de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont el cap de setmana passat, que «està molt bé que t’aplaudeixin a Perpinyà, però el repte és que t’aplaudeixin a Cornellà, a Santa Coloma o a Sabadell». En un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum, Rufián ha puntualitzat que no «criminalitzarà» aquesta mobilització, però ha advertit que el dilema per a l’independentisme català està entre «el diàleg, l’entesa, el reconeixement mutu i la política» o la «màgia, fum, dreceres i simbolisme».

Per això, ha assegurat que qui creu que la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat neix de la innocència d’ERC «s’equivoca o es vol equivocar» perquè res del que està fent el seu partit és «a canvi de res», però tampoc convertirà aquest fòrum de negociació en un «intercanvi de cromos» per parlar de «causes personals».

«No ens veuran asseguts en una taula de negociació amb el Govern entre setmana per menysprear-la en un míting el cap de setmana a Catalunya», ha afirmat referent a això. I és que, per part d’ERC, assumiran el seu paper en la governabilitat d’Espanya «avançar en l’autodeterminació del nostre», ha dit Rufián amb referència a Catalunya.

Notícies relacionades

També ha posat data a la pròxima reunió de la taula de negociació, que hauria de ser «per calendari i per raons òbvies» abans de la tercera setmana de març i «si pot ser al Palau de la Generalitat».

Sobre si ERC donarà suport als pressupostos generals d’Estat, ha explicat que «si la taula funciona i és efectiva i ningú té la temptació de dir que està bloquejada», llavors el seu partit pot «escoltar», però «ni moltíssim menys estem en això», ha afegit, ni ningú ha parlat amb ells encara per a això.