acusen el psoe de «traïdor»

Protesta de Jusapol davant el Congrés: els policies concentrats trenquen el cordó de seguretat

Els agents es manifesten pel rebuig del Govern a debatre l'equiparació salarial de les Forces de Seguretat de l'Estat

20200303 478089 manifestacionpoliciar 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els policies que estaven concentrats des de primera hora d’aquest dimarts als voltants del Congrés han trencat el cordó de seguretat establert per la seva manifestació en contra del rebuig del Govern a debatre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l’equiparació salarial de les Forces de Seguretat de l’Estat.

Pels volts de les deu del matí, els ànims en la manifestació s’han anat incrementant fins que els concentrats han decidit fer caure el cordó policial per intentar accedir a la seu de la Cambra baixa, que està custodiada per una desena de furgons policials.

Els crits d’«equiparació» han sigut constants durant la concentració, en la qual s’han pogut veure pancartes contra el PSOE, al qual acusen de «traïdor». També alguns assistents portaven bengales de fum i llançaven petards. Els manifestants han rebut la visita del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, i la de la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, que han traslladat el seu suport a la reivindicació.

Divisió a la Mesa

Notícies relacionades

Els representants del PP i de Vox a la Mesa del Congrés s’oposaran aquest dimarts al veto del Govern a tramitar la iniciativa legislativa popular que demana l’equiparació salarial dels policies a tot l’Estat. L’arribada d’aquest veto és un dels assumptes que els nou integrants de la Mesa de la Cambra Baixa estudiaran durant la reunió d’aquest dimarts.

El PP i Vox sumen tres representants d’aquests nou, cosa que els col·loca en una posició de minoria. Unides Podem, amb tres diputats a la Mesa, no ha revelat què farà respecte al veto. Sí que han mostrat la seva actitud la vicepresidenta segona de la Cambra, la popular Ana Pastor, i el vicepresident quart, Ignacio Gil Lázaro, de Vox, abans de la reunió de la Mesa.