GREUGE RETRIBUTIU

Interior demana un nou informe extern sobre l'equiparació salarial policial

Sis associacions de guàrdies civils anuncien accions legals després de plantar el ministre Marlaska en una reunió

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019  sociedad el ministro de interior fernando190115124941

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019 sociedad el ministro de interior fernando190115124941

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de l’Interior ha demanat a la consultora que completi el seu informe sobre les quantitats a percebre per equiparació salarial a causa que el presentat no incloïa una relació lloc a lloc. La decisió s’ha traslladat a les associacions professionals de la Guàrdia Civil, que no s’han donat per satisfetes i han anunciat que emprendran accions legals "en les pròximes setmanes".

Representants de sis associacions professionals de la Guàrdia Civil s’han absentat de la sala on se celebrava el Ple del Consell fins que va arribar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. L’única associació que es va mantenir en la taula va ser APROGC, tot i que també critica el repartiment del 2019 de l’equiparació salarial.

Grande-Marlaska, que ha assistit al ple acompanyat per la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, els ha explicat que aquest mateix matí ha rebutjat l’informe de la consultora Ernst & Young, a qui ha donat un nou termini de 45 dies hàbils perquè els remeti un nou informe amb eldesglossament lloc a lloc de Guàrdia Civil, Policia i Mossos d’Esquadra.

En total, l’acord fixa una pujada de 807 milions en tres anys, des del 2018 fins al 2020, a l’espera de l’esmentat informe extern. Al no haver-hi pressupostos generals, aquest any es durà a terme la pujada de 250 milions a partir de la nòmina del mes d’abril, aplicant per a això el reial decret llei per a la funció pública aprovat al gener. L’acord va ser firmat sent ministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido i respectat en els seus termes per Grande-Marlaska.

Desídia ministerial

Les associacions AUGC, UO, AEGC, ASOS-GC, UniónGC i APC han criticat la "falta d’interès" del ministre Grande-Marlaska per presentar-se a la seva primera reunió del Ple del Consell de la Guàrdia Civil a les 13.30 hores, quan la reunió va començar a les 10.00.

"Els responsables ministerials han donat un missatge polític més aviat orientat alsassoliments del seu Ministeri que a aclarir elsdubtes que planen sobre les últimes decisions adoptades respecte al procés d’equiparació salarial, i que han indignat els guàrdies civils", assenyalen en un comunicat.

Prèviament, aquestes sis associacions havien difós en xarxes socials una foto en la qual se’ls veia a les portes de la sala, qualificant de "vergonyosa" la situació. Aquestes sis associacions professionals van avançar ahir que traslladarien a Grande-Marlaska el seu "enorme malestar" perl’"obscurantisme"  en l’equiparació salarial, davant de la falta d’informació sobre l’informe de la consultora externa.

Es queixen que s’hagi modificat de forma "unilateral" el percentatge del repartiment de l’acord d’equiparació salarial del tram del 2019. Es tracta del repartiment de 250 milions del segon tram, la qual cosa es tradueix en 4,3 milions d’euros extres (un 1,72%) per a la Policia Nacional.

Falta de dades

Notícies relacionades

Les sis associacions professionals censuren Interior per no aportar "dades, ni informació objectiva, ni documentació que justifiqui la variació de les quantitats a retribuir a cada cos". Asseguren, a més, que Grande-Marlaska els ha confirmat que les vivendes oficials dels guàrdies civils (pavellons) "no han sigut ni seran tingudes en compte en les quanties destinades a equiparació".

Diferents organitzacions sindicals de la Policia també reclamen que es faci públic l’informe de la consultoria que ha de fixar les xifres de l’acord d’equiparació. El sindicat de comandaments SPP està especialment molest pel repartiment per escales dins de cada cos policial i ha demanat una reunió urgent amb Interior. El SUP, que és majoritari, estudia també accions legals.