parteix com a favorita

La diputada del Parlament Marina Bravo, número dos de la llista d'Arrimadas

L'aspirant a succeir Rivera presenta l'equip amb el qual es presenta a les primàries

GRAF1966. MADRID, 31/01/2020.- La portavoz de Ciudadanos en el Congreso, Inés Arrimadas, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes en el Congreso . EFE/Emilio Naranjo

GRAF1966. MADRID, 31/01/2020.- La portavoz de Ciudadanos en el Congreso, Inés Arrimadas, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes en el Congreso . EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha registrat la seva candidatura a les primàries del partit, en la qual Marina Bravo, membre de la gestora i diputada al Parlament, seria la secretària general en un equip en el qual guanyen pes les dones i en el qual, de moment, no ha sigut inclòs Luis Garicano.

Arrimadas, que parteix com a favorita en aquesta carrera pel lideratge de Ciutadans, que va deixar vacant fa uns mesos Albert Rivera després del desastre electoral del 10-N, mesurarà les seves forces amb el candidat del sector crític, Francisco Igea, vicepresident de Castella i Lleó. Tot apunta que seran només ells dos els que lluitaran per la Presidència del partit taronja, que es votarà els dies 7 i 8 de març, perquè ara per ara no s’han presentat més candidatures, tot i que el termini per fer-ho expira a les dotze de la nit. 

L’organigrama que proposa Arrimadas inclou ara dues vicesecretaries: l’exreponsable de Finances Carlos Cuadrado i l’exmilitant socialista Joan Mesquida, un dels fitxatges estrella de Rivera de les eleccions de l’abril passat.

José María Espejo, diputat taronja i un dels homes de confiança d’Arrimadas, serà vicesecretari adjunt, mentre que Melisa Rodríguez ocuparà la representació si s’imposa aquesta candidatura avalada per la cúpula riverista, com sembla probable tret de sorpreses.

Aguado i Marín, amb Arrimadas

Altres membres amb qui Arrimadas comptarà en el seu equip, tot i que en la candidatura que han presentat no consten amb un càrrec determinat, són els vicepresidents de Madrid i Andalusia, Ignacio Aguado i Juan Marín; la vicealcaldessa de la capital, Begoña Villacís; la portaveu al Parlament, Lorena Roldán, el diputat Edmundo Bal i el líder de Cs al País Valencià, Toni Cantó.

També hi ha la consellera de Cultura de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera, els diputats María Muñoz i Marcos de Quinto, el diputat a la cambra catalana Carlos Carrizosa i Guillermo Díaz i Beatriz Pino, que són membres de la gestora, com la majoria dels noms.

Arrimadas ha inclòs, a més, l’eurodiputat Jordi Caños, que al congrés anterior va encapçalar un sector crític per mantenir l’ideari socialdemòcrata del partit, una batalla que va perdre a l’imposar-se el model liberal progressista que va defensar Rivera.

Garicano es queda fora

Notícies relacionades

Destaca l’absència de Luis Garicano, cap de la delegació europea de Ciutadans i amic personal d’Igea, que, segons fonts del partit, ha manifestat la seva decisió de no formar part de cap candidatura.

La campanya per la presidència del partit taronja arrencarà dissabte i acabarà el 6 de març, una setmana en la qual Arrimadas defensarà un model de partit més horitzontal i amb més pes de la militància.