primàries taronja

Tensa trobada entre Igea i Arrimadas per la presidència de Cs

La portaveu taronja li ofereix un «cara a cara», convençuda que farà el pas

arrimadas / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La tensió entre Inés Arrimadas i Franciso Igea és més que palpable. Davant de les càmeres i envoltats per un núvol de periodistes, els dos polítics han protagonitzat una conversa que evidenciava les seves diferències i deixa entreveure la lluita per la presidència de Ciutadans. La portaveu parlamentària al Congrés i el vicepresident de Castella i Lleó han coincidit en un acte a Valladolid escassos dies abans que acabi el termini per presentar candidatures per liderar el partit morat, i Arrimadas s’ha mostrat molt clara amb el que és la cara més visible del sector crític: «Quan presentis la candidatura fem un col·loqui davant dels militants». 

Igea ha respost que està d’acord a celebrar un debat si finalment decideix presentar-se, un pas endavant que tot apunta que arribarà al llarg d’aquest dilluns o dimarts a tot estirar. Així, les diferències entre els dos dirigents pel model de partit més que per l’estratègia es dirimiran en el congrés que té la formació taronja el 15 de març

Després de la invitació d’Arrimadas al vicepresident de la Junta de Castella i Lleó perquè es presenti al procés de primàries, la que molts consideren successora natural d’Albert Rivera, ha tallat la conversa agraint a Igea la seva «bona feina». Arrimadas no dubta que Igea presentarà la seva candidatura i n’és conscient «des de fa temps» i ha precisat que li sembla «bé» que el vicepresident de la Junta es presenti al procés de Primàries, tot i que li ha recordat que el futur de Cs «no es decideix parlant deu minuts en un despatx», sinó que és la militància la que ha de decidir.

Notícies relacionades

La portaveu de Cs al Congrés ha reconegut que ha mantingut converses telefòniques i per WhatsApp tant amb Francisco Igea com amb el seu equip, però creu que el futur i el model de partit no es pot decidir només entre dues persones, en un despatx, sinó que és necessari que cadascú plantegi el seu model, però davant dels militants.

Igea, també líder del corrent ‘Cs ets tu’, ha assegurat que «mai» s’integraria a la candidatura d’Arrimadas per dirigir la formació taronja «si no hi ha canvis», perquè l’«aspiració» dels crítics és que hi hagi «canvis estructurals». En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’, Igea ha reconegut que no té «cap interès» a presentar-se al congrés de Cs i que hi renunciaria si la portaveu dels taronges a la Cambra baixa demostra capacitat d’integració. Això sí, Igea ha assenyalat que integrar «no significa posar» persones en «llistes», sinó dur a terme canvis en el partit per acabar amb el «cesarisme» de la formació i oferir «contrapesos» davant de l’hiperlideratge que segons el seu parer caracteritza Cs.