INCIDÈNCIES A LA VOTACIÓ

Ciutadans ajorna l'elecció de compromissaris per fallades informàtiques

Els militants s'havien queixat de les dificultats per elegir els seus representants a l'assemblea de març

Les votacions es faran el dia 29 i les de les primàries per als candidats a Galícia i Euskadi, el 26 i el 27

GRAF8875. MADRID, 12/02/2020.- La portavoz de Ciudadanos, Inés Arrimadas, durante la sesión de control al Gobierno celebrada, este miércoles, en el Congreso. EFE/ Ballesteros

GRAF8875. MADRID, 12/02/2020.- La portavoz de Ciudadanos, Inés Arrimadas, durante la sesión de control al Gobierno celebrada, este miércoles, en el Congreso. EFE/ Ballesteros / Ballesteros (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Ciutadans ha anunciat l’ajornament del procés d’elecció de compromissaris per a l’assemblea de març, així com de les primàries per elegir candidats a Galícia i el País Basc, per les fallades informàtiques detectades en el procés de votació telemàtica. Militants del partit s’havien queixat a les xarxes de les dificultats que s’havien trobat en el moment de la votació, que s’estava desenvolupant des de la passada mitjanit i que havia de concloure a les nou de la nit d’aquest dissabte.

El partit ha informat en un comunicat que la votació a través d’internet per elegir compromissaris queda ajornada al pròxim dissabte, 29 de febrer. Les de les primàries per elegir cap de llista a Galícia i Euskadi tindran lloc el dimecres 26 i el dijous 27 d’aquest mes.

Abans que Cs adoptés aquesta decisió, el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó i líder de la plataforma crítica Ciudadanos Eres TúFrancisco Igea, havia plantejat «suspendre» la votació i tornar a convocar-la «amb condicions de seguretat i garantia».

En declaracions als mitjans de comunicació, després d’una trobada de la plataforma amb militants aquesta tarda a València, Igea qualificava d’«absolutament inadmissible» que molts afiliats portessin 11 hores sense poder votar. I recordava que ja des de la plataforma es va advertir dels riscos de fer-ho de forma telemàtica en lloc de presencial.

Inicialment estava previst que la votació telemàtica fos aquest dissabte, i diumenge, la presencial en aquelles províncies en les quals ho sol·licitessin més d’un 5% dels afiliats. Ha sigut el cas de ValladolidAlbaceteMàlagaJerez de la FronteraToledoSevilla i Saragossa.

«Un error humà»

Scytl, l’empresa contractada per Cs per proveir la plataforma de vot electrònic, ha assumit els problemes que s’han trobat els afiliats per votar, que ha atribuït a un «error humà». 

Notícies relacionades

L’elecció d’aquest cap de setmana donava l’ocasió a Igea, al capdavant del corrent crític, de mesurar les seves forces davant la candidatura que lidera Inés Arrimadas. Les bases havien de decidir qui els representaria a l’assemblea de març, en la qual la seva composició serà decisiva per determinar com queda l’esmena a la totalitat als estatuts presentada pel vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, tot i que per la correlació de forces serà molt difícil que tiri endavant.

A part dels 355 compromissaris electes, l’assemblea, de partida, compta amb els membres de Consell General sortint (uns 160), més els 16 que formen part de la gestora i els integrants de la nova executiva (entre 20 i 50) que, tret de sorpreses, liderarà Arrimadas.