EL LIDERATGE DE CIUTADANS

Igea exhaureix els terminis per decidir si competeix contra Arrimadas

El líder del sector crític té dos dies per decidir si es llança a les primàries del partit

09/01/2020 El vicepresidente de la Junta, Francisco Igea, en la rueda de prensa posterior al Consejo de Gobierno

09/01/2020 El vicepresidente de la Junta, Francisco Igea, en la rueda de prensa posterior al Consejo de Gobierno / JCYL (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Júlia Regué

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, té dos dies –fins al 26 de febrer– per decidir si competeix contra Inés Arrimadas a les primàries de Ciutadans per agafar les regnes del partit després de la dimissió d’Albert Rivera. Fonts del seu entorn apunten que encara «no hi ha una decisió 100% presa» i que serà decisiu el contingut i el to d’Arrimadas en un acte en el qual coincidiran aquest dilluns a Valladolid per decidir si fa un pas al capdavant. De fet, Igea intentarà parlar amb la portaveu del partit taronja al Congrés per abordar la situació.

Fa setmanes que Igea mesura el pols a la militància amb actes per tot el territori. Sota l’eslògan ‘Ciutadans Ets Tu’, reclama «més democràcia interna» perquè els militants puguin elegir els líders i les direccions territorials en comptes que ho faci l’executiva nacional. La cara visible del sector crític també ha carregat contra la negociació de coalicions amb el PP i amb la gestió que ha fet Arrimadas de la gestora.

El congrés del partit se celebrarà el 14 i 15 de març, però l’elecció de compromissaris d’aquest cap de setmana donava l’ocasió a Igea, al capdavant del corrent crític, de mesurar les seves forces davant la candidatura d’Arrimadas. La formació taronja, però, va ajornar el procés de votació tant dels compromissaris com de les primàries per elegir candidats a Galícia i País Basc, a causa de les fallades informàtiques detectades en el procés de votació telemàtica.

Notícies relacionades

Militants del partit es van queixar a les xarxes socials de les dificultats que s’havien trobat a l’hora de la votació i, en un comunicat, el partit va apuntar que es reprendria el dissabte 29 de febrer i que les primàries per elegir cap de llista a Galícia i País Basc seran el dimecres 26 i el dijous 27 d’aquest mes.

Scytl, l’empresa contractada per Ciutadans per proveir la plataforma de vot electrònic per elegir els compromissaris, va assumir els problemes i el que va atribuir a un «error humà».