COMPAREIXENÇA AL CONGRÉS

Robles anuncia la incorporació de 7.000 nous militars a les Forces Armades

La ministra avisa que el seu eix d'actuació serà aconseguir una «política d'Estat» de defensa sense «disputes partidistes»

undefined44982009 madrid  10 09 18  margarita robles  ministra de defensa  dur180910180513

undefined44982009 madrid 10 09 18 margarita robles ministra de defensa dur180910180513 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat aquest dijous l’elaboració d’una nova plantilla de les Forces Armades fins a assolir els 127.000 efectius, xifra que suposa un augment d’al voltant de 7.000 militars a distribuir entre l’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Aire.

Robles ha anunciat aquest increment de la plantilla militar durant la seva compareixença en la Comissió de Defensa del Congrés, on ha assenyalat el personal com el pilar bàsic de les Forces Armades. «Són professionals compromesos amb servir Espanya defensant els valors de la Constitució i la Carta de les Nacions Unides, amb preparació i molta generositat», ha lloat.

Les Forces Armades van patir una important retallada de personal durant els anys de la crisi econòmica. Ara, Robles ha anunciat que es treballa per revertir aquesta situació amb l’objectiu d’atendre les necessitats «quantitatives» dels Exèrcits i l’Armada i assolir els 127.000 militars a distribuir per exèrcits, escales, cossos i llocs de treball.

Això suposaria un increment d’al voltant de 7.000 efectius. Amb data de 31 de desembre del 2018, les Forces Armades comptaven amb un total de 119.921 professionals – -42.263 de carrera, 76.584 de tropa i marineria i 1.074 de complement–, segons les últimes dades estadístiques publicades pel Ministeri de Defensa, consultades per Europa Press.

En aquest context, Robles han insistit en el compromís del Ministeri de Defensa d’atendre les necessitats de les Forces Armades amb una aposta «ferma» per potenciar el talent i la vocació de servei dels militars, amb una igualtat efectiva entre homes i dones i el seu desenvolupament professional.

Política d’Estat

Robles ha afirmat que el seu eix d’actuació aquesta legislatura serà aconseguir el «consens» en la política de defensa, ja que ha de ser una «política d’Estat» exercida «aparcant aquesta política de disputes parlamentàries i partidistes».

«Tenim molt a fer, fem-ho units perquè és molt el que ens uneix», ha transmès Robles als diputats en la seva primera compareixença aquesta legislatura en la Comissió de Defensa del Congrés per exposar les seves línies de treball al capdavant del seu departament.

En el seu discurs, ha apostat perquè Espanya continuï sent un «país solidari i compromès» en les missions de pau –sobre les quals tornarà a parlar el 18 de març al Congrés– i ha mostrat el seu convenciment que continuarà comptant, per a aquesta tasca, amb un «ampli suport» parlamentari.

Entre els seus objectius a escala nacional, ha esmentat l’ajuda als militars de tropa que han de deixar l’Exèrcit als 45 anys, la modernització dels equipaments  militars, l’impuls a la internacionalització de la indústria espanyola participant en consorcis europeus i la millora de la política d’igualtat en l’Exèrcit.

Armament pendent

Notícies relacionades

Robles també s’ha referit als tres projectes armamentístics més importants: el dels 348 vehicles de combat 8x8, ara paralitzat i que, ha anunciat, compta amb una nova oferta de les empreses espanyoles Santa Bárbara, Sapa i Indra; el del nou caça europeu en el qual participa Espanya i la segona fase d’implementació del qual es firma avui a París amb Alemanya i França, i el del submarí S80 de disseny i construcció espanyola, que serà fletat a finals d’any.

En l’àmbit internacional, Robles ha apostat per «preservar la unitat i la cohesió» de l’OTAN  i ajudar els aliats més pròxims de l’est d’Europa, així com per liderar l’enfortiment de l’«arquitectura europea en defensa» després de la sortida del Regne Unit i millorar la seguretat al Mediterrani i evitar «mirar cap a una altra banda» en l’assumpte dels refugiats.