sense canvis al seu equip

Robles confirma la cúpula de Defensa, incloent-hi els caps militars i la cap de gabinet que va sonar per al CNI

Mantindrà en el càrrec el seu secretari d'Estat, el sotssecretari i la seva cap de gabinet

robles

robles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, no farà canvis al seu equip al capdavant del Departament i mantindrà en el càrrec el seu secretari d’Estat, Ángel Olivares; el sotssecretari, Alejo de la Torre, i la seva cap de gabinet, Esperanza Casteleiro, que estava en totes les quinieles per dirigir el CNI. Tampoc nomenarà nous caps de l’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Aire, segons han informat fonts del Ministeri.

La primera decisió de Robles una vegada confirmada com a ministra de Defensa va ser el nomenament en el Consell de Ministres d’aquest dimarts del general Miguel Ángel Vilarroya com a Cap d’Estat Major de la Defensa (JEMAD) en substitució del general Fernando Alejandre. Vilarroya prendrà possessió del càrrec aquest divendres i serà l’únic canvi que hi hagi al Ministeri de Defensa en aquesta nova etapa, segons han confirmat fonts del Departament.

Això implica que es mantindran en el càrrec el cap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra (FORC), el general Francisco Javier Varela Salas; l’almirall cap d’Estat Major de l’Armada, Teodoro López Calderón, i el cap d’Estat Major de l’Exèrcit de l’Aire, general Javier Salto. Però, a més, Robles també mantindrà Ángel Olivares com a número dos al capdavant de la Secretaria d’Estat i Alejo de la Torre com a sotssecretari.

Esperanza Casteleiro, cap de gabinet 

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimecres la confirmació de la seva cap de gabinet, Esperanza Casteleiro, el nom de la qual havia sonat durant els últims mesos per dirigir el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

El CNI està sense director des que el general Félix Sanz Roldán acabés el seu mandat el mes de juliol passat sense que el Govern pogués nomenar el seu substitut per trobar-se en funcions. Des d’aleshores l’organisme ha estat en mans de la seva secretària general, Paz Esteban. El nomenament del pròxim director és una altra de les decisions que s’espera que el Govern adopti de manera prioritària en les seves pròximes reunions del Consell de Ministres.