NOMENAMENTS

Robles renova la cúpula militar amb un general català

Miguel Ángel Villarroya era fins ara director del gabinet tècnic de la ministra

villarroya

villarroya

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha nomenat aquest dimarts nou cap d’Estat Major de Defensa (Jemad) el general de l’Exèrcit de l’Aire Miguel Ángel Villarroya, i comença la renovació de la cúpula militar, que la ministra havia postergat.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, reconfirmada en el lloc que ocupa des de juny del 2018, va optar inicialment per mantenir en els seus càrrecs els integrants de la cúpula militar designada per l’anterior titular de Defensa, María Dolores de Cospedal. El mateix Villarroya era fins ara director del Gabinet Tècnic de Robles, com abans ho va ser de Cospedal.

Al capdavant del Jemad substitueix el general de l’Exèrcit de Terra Fernando Alejandre, en el càrrec des de març del 2017.

Segons ha detallat el Ministeri de Defensa, Miguel Ángel Villarroya va néixer a la Galera (Tarragona) el 15 de maig de 1957 i pertany a la XXXII Promoció de l’Acadèmia General de l’Aire, on va obtenir el despatx de tinent el 14 de juliol de 1980.

Va ser promogut a l’ocupació de capità el 1983 i a la de comandant el 1990. L’ascens a l’ocupació de tinent coronel va ocórrer el novembre de 1998 i a la de coronel l’agost del 2005. General de Brigada des de gener del 2011, i de Divisió des de juny del 2014, Villarroya va ser ascendit a tinent general l’abril del 2017.

Missions internacionals

Al llarg de la seva carrera ha estat destinat a l’Escola de Transport i Trànsit Aeri, a l’Ala 31, com a pilot d’avió T-10 i com a cap del 312 Esquadró; en el Comandament Operatiu Aeri, posteriorment Comandament Aeri de Combat; en el Grup 45 com a segon cap i des del 2005 fins al 2011, en aquesta mateixa unitat com a cap.

Notícies relacionades

Ja com a general va ser cap de la Secretaria General de l’Estat Major de l’Aire, subdirector del Grup Aeri Europeu (High Wycombe, Regne Unit). Entre juliol del 2015 i abril del 2017 ha sigut el Cap del Comandament Aeri de les Canàries (MACAN). Des d’abril del 2017 i fins a l’actualitat ha exercit el càrrec de director del Gabinet Tècnic de la ministra de Defensa.

Ha realitzat un total de 9.800 hores de vol, principalment en avió T-10 (C130 Hèrcules), i entre d’altres ha participat en missions durant la Campanya d’Alliberament de Kuwait, als Balcans, tant com a membre del Destacament Ícaro a Aviano com des de territori nacional, i durant la guerra civil a Rwanda.