front de 'makos'

El PP basc denuncia l'homenatge que va rebre l'advocada etarra Arantza Zulueta

La secretària general del PP basc, Amaya Fernández, qualifica el gest d'«humiliació als demòcrates»

la-abogada-de-presos-de-eta-arantza-zuelueta-a-su-salida-de-la-prisin-de-picassent---etxerat

la-abogada-de-presos-de-eta-arantza-zuelueta-a-su-salida-de-la-prisin-de-picassent---etxerat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La secretària general del PP basc, Amaya Fernández, ha denunciat que ahir a la nit va tenir lloc al nucli antic de Bilbao «un vergonyós homenatge» a l’advocada Arantza Zulueta, condemnada per integració a ETA i per liderar el front de ‘makos’ (presons).

Segons el PP, centenars de persones van brindar una rebuda a la capital biscaïna a Zulueta, després que abandonés la presó de Picassent, a València, després de complir condemna.

«Silenci de les institucions»

Notícies relacionades

Fernández ha exigit tant a l’Ajuntament de Bilbao com al Govern basc que es posicionin públicament contra aquest homenatge i «que exposin quines mesures impulsaran per dilucidar com es va gestar un homenatge que suposa una humiliació a tots els demòcrates». 

Segons ha lamentat, malgrat que el PP basc ve «denunciant sistemàticament aquest tipus d’humiliacions», el departament de Seguretat «continua fent-ne cas omís». «Ens preocupa, i molt, el silenci d’institucions com l’Ajuntament de Bilbao, una ciutat on el repunt d’homenatges a etarres no porta una resposta institucional contundent per part de qui hauria de ser alcalde de tothom, Juan María Aburto», ha conclòs.