Anticapitalistes estudia deixar Podem i no presentar-se a la III Assemblea Ciutadana Estatal

El corrent liderat per Teresa Rodríguez decidirà la setmana que ve si presentarà candidats al Consell Ciutadà Estatal

undefined49799898 teresa rodriguez191129122819

undefined49799898 teresa rodriguez191129122819 / JESUS PRIETO - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez / Julia Camacho

Anticapitalistes, el corrent liderat per Teresa Rodríguez i l’eurodiputat Miguel Urbán, està estudiant no presentar candidats a la tercera Assemblea Ciutadana Estatal de Podem sortir del partit. Segons fonts d’aquest sector contrari al rumb escollit per Pablo Iglesias, no serà fins a la setmana que ve quan prenguin la decisió final, però reconeixen que actualment estan debatent sobre si presentar candidats al Consell Ciutadà Estatal de la formació, el màxim òrgan entre assemblees. 

Des d’Anticapitalista asseguren que aquest debat ha sorgit arran de la convocatòria del congrés per elegir el futur secretari general de Podem i renovar la cúpula del partit. A més, la idea de deixar la formació morada ve precedida de les patents topades entre Rodríguez, líder de Podem Andalusia, i Iglesias. «Crec que hem sigut clars amb els nostres desacords aquest últim temps», sentencien fonts anticapitalistes. 

Aquesta mateixa setmana, el secretari de Política i Comunicació de Podem Andalusia, Pablo Pérez Ganforninaesclatava a través de Twitter contra Iglesias davant la possibilitat que la cúpula estatal morada intentés l’assalt definitiu per controlar Andalusia presentant una alternativa a Rodríguez en l’assemblea autonòmica que se celebrarà al maig. El dirigent andalús va acusar la direcció del partit d’«ingerències» i «falta de democràcia». 

Reelecció

Notícies relacionades

Iglesias va anunciar, fa unes quantes setmanes, l’avanç de la tercera Assemblea Ciutadana Estatal per revalidar el seu mandat al capdavant del partit. «Hem de posar Podem a punt», va sentenciar abans d’anunciar que es tornarà a presentar per ser reelegit en el congrés que se celebrarà el 21 de maig

A més, estan convocades assemblees autonòmiques al maig a MadridAndalusiaValènciaMúrciaCastella-la ManxaCantàbriaLa Rioja i Extremadura. Una llista a la qual previsiblement s’hi afegirà Catalunya. A totes aquestes regions, les bases elegiran, entre el 14 i el 20 de maig, els secretaris generals autonòmics, els Consells Ciutadans Territorials i els documents programàtics i organitzatius que regiran el camí que seguiran durant els pròxims quatre anys.