la cita serà al març

Iglesias buscarà el recolzament de les bases de Podem al març després d'haver pactat amb Sánchez

El líder morat anuncia que es presentarà per mantenir-se al capdavant de la secretaria general

8e33a52d-7d18-4cc6-9511-2220b17b6762-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat la convocatòria de l’Assemblea Ciutadana de Podem, el màxim òrgan de decisió de la formació morada, al març. Davant la cúpula morada, el vicepresident segon del Govern ha afirmat que es tornarà a presentar per revalidar la secretaria general del partit en aquest Vistalegre III –nom que rep aquest congrés de Podem per haver-se celebrat els anteriors al madrileny palau de Vistalegre–. 

«S’ha de posar a punt la nostra formació per a aquesta nova etapa. Hem construït en aquest temps amb encert, però també amb errors, un instrument polític amb què vam aconseguir acabar amb el bipartidisme i afrontar un cicle electoral intensíssim durant els últims quatre anys», ha dit Iglesias davant els màxims dirigents de la formació abans d’informar-los de la convocatòria d’aquesta Assemblea Ciutadana per «trobar col·lectivament les millors idees i propostes per adaptar la nostra organització als nous temps que s’obren». 

Iglesias tenia de temps fins al febrer del 2021 –quan es complirien quatre anys de Vistalegre II, en què va aconseguir les regnes del partit davant d’Íñigo Errejón– per convocar aquesta assemblea. No obstant, el cap dels morats sembla que ha volgut aprofita l’empenta que li ha donat la seva entrada en el Govern de Pedro Sánchez per revalidar el seu mandat al capdavant de la formació durant quatre anys més. 

A més, l’anunci ha coincidit que aquest divendres es compleixen sis anys des del naixement de Podem. Un fet al qual s’afegeix que aquest mateix divendres, la número dos de la formació, Irene Montero, ha comparegut per primera vegada davant la premsa des de la Moncloa com a ministra d’Igualtat.

Canvis orgànics

Notícies relacionades

L’entrada dels morats en l’Executiu també ha implicat canvis a nivell organitzatiu dins del partit. L’arribada de diversos dirigents de Podem a l’estructura del Govern ha obligat Iglesias a reestructurar les representacions. Així, el càrrec que ocupava Montero com a portaveu parlamentària al Congrés recau ara en mans del secretari d’Acció de Govern, Pablo Echenique

Iglesias també ha revelat qui serà la veu del Consell de Coordinació de Podem. Per a aquesta funció, que estava en mans de Noelia Vera, ara secretària d’Estat d’Igualtat, s’ha designat el secretari de Relacions amb la Societat Civil, Rafael Mayoral, i Idoia Villanueva

Temes:

Podem