Marta Pascal assegura que molta gent del PDECat «té por de discrepar de Puigdemont»

La senadora de JxCat diu que l'expresident català no era partidari d'apartar Rajoy del Govern central

43497215 59

43497215 59 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La senadora de JxCat i anterior coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat aquest dimarts que molta gent del PDECat «té por de discrepar de [Carles] Puigdemont», i ha dit que ella ho va fer i ho va pagar molt car.

«Durant aquest temps he parlat amb molta gent i t’adones que el que et diuen en privat difereix molt del que et diuen en públic», ha assegurat Pascal sobre la gent que, segons el seu parer discrepa amb l’expresident català, en una entrevista del diari ‘Ara’ recollida per Europa Press.

Ha assegurat que ella va perdre la confiança de Puigdemont «per haver apostat pel diàleg» i per voler apartar el llavors president del Govern central, Mariano Rajoy.

Sobre si Puigdemont era o no partidari d’apartar Rajoy del Govern central, ha contestat que no n’era, i ha asseverat que des de la direcció del PDECat coincidien que el govern del PP havia sigut nefast per a Catalunya i que era necessari un canvi.

Un PDECat com el PNB

La senadora ha explicat que ella vol que el PDECat sigui un partit que faci compatible fer política i defensar els interessos dels ciutadans amb l’«ideal de la independència», i ha apuntat que se l’imagina com el PNB al País Basc.

Notícies relacionades

Un espai, ha detallat, on coincideixin en la necessitat de defensar l’enfortiment nacional de Catalunya i, al seu torn, resoldre els problemes dels ciutadans, i ha lamentat que «JxCat està fent un plantejament a partir del bloqueig, l’antipolítica i la confrontació», que creu que és incompatible amb la seva idea i que, per tant, el PDECat haurà d’escollir.

A més, ha criticat que actualment hi hagi diputats al Parlament «que al matí estan en un faristol i a la tarda tallen una carretera», cosa que al seu parer és incompatible, per la qual cosa ha demanat tornar a la política per no donar una imatge de desordre.