Aznar aconsella Casado que s'oblidi de Vox quan faci oposició

L'expresident fa aquesta advertència pocs dies després de la polèmica per la censura parental

undefined52007723 el presidente del partido popular  pablo casado  i  y el exp200128135440

undefined52007723 el presidente del partido popular pablo casado i y el exp200128135440 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

L’expresident José María Aznar i el líder del PP, Pablo Casado, han participat en un col·loqui aquest migdia a la Universitat Francisco de Vitòria, a Madrid, titulat «Espanya davant d’un canvi de règim», tota una declaració d’intencions. Els dos polítics han exhibit una vegada més la seva sintonia i s’han creuat elogis durant tota la xerrada i Aznar li ha donat alguns consells en públic. L’excap de l’Executiu ha tornat a assegurar que Casado ho té més difícil que ell com a líder de l’oposició per la fragmentació de la dreta i, en aquest context, li ha recomanat que faci oposició al Govern de coalició del PSOE i Podem «com si Vox no existís».

«Ha de confrontar amb Vox com si el Govern no existís i confrontar amb el Govern com si Vox no existís», ha afirmat davant d’un auditori ple d’estudiants d’un màster d’Acció Política. L’advertència d’Aznar arriba dies després que el PP hagi entrat de ple en el debat introduït per Vox sobre el pin parental, la censura dels pares a les escoles públiques. 

Notícies relacionades

L’expresident, que recolza Casado en la seva voluntat de començar la refundació de la dreta amb una coalició amb Ciutadans en un possible ‘Espanya suma’, ha insistit que la «fragmentació» d’aquest espai polític «condueix inexorablement a la derrota» a les urnes i la «unió pot conduir raonablement a la victòria».

Casado ha recollit el guant i ha assegurat que no vol que el PP es «disfressi» i renegui del seu passat. Al contrari, considera que els que es «disfressen del PP» i «coregen els seus temes al karaoke» són els dirigents taronges i del partit d’ultradreta.