AQUEST DIUMENGE A TV-3

Polèmica per un '30 minuts' que anuncia la tornada de Jordi Pujol per parlar del 0,7%

Les xarxes acusen TV-3 de voler «blanquejar» l'expresident i reclamen explicacions sobre el 3%

jordi-pujol

jordi-pujol / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anunci del programa ‘30 minuts’ que TV-3 emetrà aquest diumenge està provocant un gran enrenou a les xarxes. El reportatge, dedicat a analitzar l’actualitat de la cooperació internacional per al desenvolupament, es promociona afirmant que comptarà amb la participació de Jordi Pujol, «que trenca el seu llarg silenci mediàtic per parlar del 0,7%». «¿Però no era el 3%?», és el comentari més repetit dels qui critiquen que la televisió pública catalana recuperi l’expresident, pràcticament retirat de la vida pública des que el juliol del 2014 va confessar que va amagar a l’estranger l’herència milionària del seu pare, per parlar dels recursos que Catalunya dedica a la cooperació internacional.

Notícies relacionades

Els comentaris a Twitter reflecteixen la sorpresa i indignació per què es recorri a Pujol per parlar del 0,7% i reclamen que TV-3 hauria en tot cas de preguntar a l’expresident sobre l’escàndol de les comissions del 3% que s’aplicaven durant els seus governs.

«¿I del 3% no dirà res?», «¿de debò, TV-3? De cooperació tenim referents més interessants», «he pensat que era el Mundo Today o Polònia. ¿De veritat cal preguntar sobre el 0,7% a Pujol? Flipo amb el blanqueig», «Pujol en sap del 3%. Pregunteu-li d’això», «Si vol recuperar la dignitat, que estiri la manta i parli clar». Aquests són només alguns de les opinions que els tuiters han dirigit a TV-3.