TENSIÓ AL CONGRÉS

Rufián i Nogueras discuteixen per Pujol i el 3%

El republicà ironitza sobre la participació de l'expresident en un programa sobre el 0,7% i la postconvergent li retreu el seu recolzament a la investidura de Sánchez

zentauroepp50339448 combo nogueras rufian191010224217

zentauroepp50339448 combo nogueras rufian191010224217

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Jordi Pujol trenca el seu silenci mediàtic per participar en el ‘30 minuts’ d’aquest diumenge, dedicat a la campanya del 0,7%. «¿Però no era el 3%?», és el comentari més repetit dels que critiquen que la televisió pública catalana recuperi l’expresident, pràcticament retirat de la vida pública des que el 2014 va confessar que va amagar a l’estranger l’herència milionària del seu pare, per parlar dels recursos que Catalunya dedica a la cooperació internacional. Gabriel Rufián s’ha unit a les facècies a Twitter, fet que ha provocat el malestar en les files postconvergents i que Míriam Nogueras li hagi retret el seu recolzament a la investidura del PSOE.

«A veure si el següent és per parlar del 3%», ha tuitejat el líder republicà al Congrés. Nogueras, vicepresidenta del PDECat i diputada de JxCat, ha posat veu a l’enuig postconvergent a l’intentar tornar el cop al seu company de Congrés. «I a veure si després és amb Sánchez per parlar dels ERO, els GAL, el 155, el 135, el 17-A, el deute de l’Estat amb Catalunya», ha tuitejat. Mentre que Rufián va facilitar amb la seva abstenció l’elecció de Sánchez, Nogueras i la resta de diputats de JxCat hi van votar en contra.

Notícies relacionades

Després que Josep Maria Mainat, fundador de la Trinca i Gestmusic i actiu tuitaire, critiqués a Nogueras l’estirabot a Twitter, s’ha justificat. «Parlem de tot, Josep Maria, de tot. Del 3%, també. S’ha investit un president que ens deu moltes explicacions. Potser ens han matxucat per acabar normalitzant una situació que de normal NO en té res...».

Nou xoc

No és el primer xoc dialèctic entre Rufián i Nogueras. A l’octubre, el portaveu republicà va comparar l’actuació dels Mossos en els desnonaments amb la dels policies nacionals als col·legis electorals el dia del referèndum, una cosa que la vicepresidenta postconvergent va qualificar d’«immoral i miserable».