reaccions al pacte psoe-erc

Arrimadas replica als barons del PSOE: «¿Cs hi ha de donar suport gratis i agenollar-se?»

La portaveu taronja ha criticat que es donessin instruccions perquè els socialistes sortissin a atacar-la

arrimadas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha replicat preguntant als barons socialistes, que ahir li van demanar que recolzés la investidura de Pedro Sánchez, que si els constitucionalistes han de donar el seu recolzament gratis i «agenollar-se» mentre els nacionalistes aconsegueixen el que volen. Així ha respost Arrimadas en una entrevista a la COPE a la resposta que va obtenir de la majoria dels barons socialistes a la seva crida perquè evitessin que l’acord d’investidura de Sánchez depengués d’ERC.

Després d’aquesta ronda de contactes que la portaveu taronja va mantenir amb alguns presidents autonòmics del PSOE, Arrimadas s’ha preguntat si ha de donar el ‘sí’ a Sánchez per recolzar un pacte amb el PNB, que, segons ha assegurat, vol fer fora la Guàrdia Civil de Navarra, i pretendre adaptar les estructures de l’Estat a la identitat de Catalunya i el País Basc.

«¿Ens hem tornat bojos? Doncs evidentment que no», ha subratllat Arrimadas a un dia de l’inici del ple d’investidura. I ha carregat també contra Sánchez per donar als nacionalistes «el que els dona la gana» mentre que ells «s’han d’abstenir perquè sí». Segons la dirigent taronja, ahir van donar instruccions des de Ferraz perquè tots els barons «sortissin a atacar-la» i a reclamar-li l’abstenció dels 10 diputats de Cs.

Reaccions dels barons socialistes

Notícies relacionades

Va parlar amb el president aragonès, Javier Lambán, i amb el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, però no ha revelat el contingut de la conversa, mentre que el president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, no li va agafar el telèfon. I per això a Fernández Vara, que ahir va ser molt crític amb Arrimadas, li ha preguntat si li sembla bé que es faci fora la Guàrdia Civil de Navarra, que el PNB negociï en nom de la comunitat foral i si està d’acord amb «la humiliació del cava extremeny» que han fet els nacionalistes catalans.

«La dignitat està per sobre de la cadireta», ha exclamat. D’altra banda, i a preguntes dels periodistes, ha deixat clar que ni a ella ni a altres dirigents del seu partit, el PSOE els ha sondejat sobre la possibilitat d’entrar a l’Executiu de Sánchez i Podem, una opció que Arrimadas, en tot cas, ha dit que no ha contemplat. «En cap moment Sánchez em va oferir absolutament res, no ja entrar en un govern, l’únic que em va dir és que m’abstingués o, si no, que m’atingués a les conseqüències», ha assegurat.