Confessió

Puigdemont assegura que Rajoy «feia més d'un any que preparava d'amagat l'aplicació del 155»

L'expresident del Govern espanyol ha afirmat en el seu últim llibre que hauria aplicat el 155 encara que Puigdemont hagués convocat eleccions enlloc de declarar la DUI

zentauroepp33608785 rajoy puigdemont170908200643

zentauroepp33608785 rajoy puigdemont170908200643 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat que l’expresident del Govern central Mariano Rajoy«no només va mentir després del referèndum de l’1-O, sinó que feia més d’un any que preparava d’amagat l’aplicació del 155».

«Amb la confessió de Rajoy cau un altre gran mantra contra nosaltres», ha afirmat en un apunt en el seu compte d’Instagram recollit per Europa Press, després que expresident del Govern central, en el seu últim llibre, afirmés que hauria aplicat l’article 155 de la Constitució encara que Puigdemont hagués convocat eleccions i no la declaració unilateral d’independència l’octubre del 2017.

Segons Puigdemont, ara es confirma el que ja sospitava el 26 d’octubre del 2017, un dia abans de la DUI: «Mentre uns ens pressionaven per fer-nos creure una falsa voluntat de negociació, els altres anaven afinant la maquinària repressiva».

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, cal repassar l’hemeroteca per veure «la magnitud del cinisme» quan els apel·laven al diàleg, a explicar-se a Madrid i els deien que podien parlar de modificar la Constitució si aparcaven el referèndum, entre altres qüestions. «Tot s’acaba sabent. Al final, el temps posa les coses i les persones al seu lloc. I en aquesta batalla nosaltres seguim dempeus, amb un aprenentatge impagable i més forts que mai. Seguim», conclou.