11 d’ag 2020

Anar al contingut

IMPUGNADES PEL GOVERN

El TSJC suspèn l'obertura de tres 'ambaixades' del Govern

La mesura cautelar afecta les delegacions de la Generalitat a l'Argentina, Mèxic i Tunísia

El conseller Bosch qualifica la decisió d'«inacceptable» i la considera «el pitjor atac des del 155»

El Periódico

El TSJC suspèn l'obertura de tres 'ambaixades' del Govern

ALBERT BERTRAN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat suspendre cautelarment l’obertura de les noves ‘ambaixades’ del Govern de la Generalitat a l’Argentina, Mèxic i Tunísia que el Govern va impugnar a l’entendre que la seva finalitat era promoure les tesis de l’independentisme.

En una interlocutòria, la sala del contenciós de l’alt tribunal català estima la petició del Ministeri d’Afers Exteriors per suspendre cautelarment els decrets en què la Generalitat va aprovar la creació d’aquestes tres noves delegacions, els representants del qual van ser nomenats pel Govern el mes passat malgrat estar impugnades.

La sala raona que la posada en marxa d’aquestes noves delegacions pot provocar «interferències en la política exterior de l’Estat, pertorbant el seu contingut, i confusió en tercers estats i organitzacions». 

Dona així la raó a Exteriors, que argumentava que la tasca de les oficines de la Generalitat a l’estranger és «nociva per als interessos de l’Estat» i, a més, tenen un «paper ben definit dins del pla secessionista».

«Decisió inaudita i inacceptable»

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha qualificat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment les noves delegacions del Govern a l’estranger com «el pitjor atac que s’ha produït contra l’autogovern des de l’aplicació de l’article 155».

Bosch ha assenyalat que la decisió «inaudita» del TSJC és «totalment inacceptable» i ha assegurat que el Govern defensarà que aquestes oficines són «legals i legítimes».