IMPUGNADES PEL GOVERN

El TSJC suspèn l'obertura de tres 'ambaixades' del Govern

La mesura cautelar afecta les delegacions de la Generalitat a l'Argentina, Mèxic i Tunísia

El conseller Bosch qualifica la decisió d'«inacceptable» i la considera «el pitjor atac des del 155»

zentauroepp46660296 barcelona 22 01 2019 reunion del consell executiu del govern191030124906

zentauroepp46660296 barcelona 22 01 2019 reunion del consell executiu del govern191030124906 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat suspendre cautelarment l’obertura de les noves ‘ambaixades’ del Govern de la Generalitat a l’Argentina, Mèxic i Tunísia queel Govern va impugnara l’entendre que la seva finalitat era promoure les tesis de l’independentisme.

En una interlocutòria, la sala del contenciós de l’alt tribunal català estima lapetició del Ministeri d’Afers ExteriorsMinisteri d’Afers Exteriorsper suspendre cautelarment els decrets en què la Generalitat va aprovar la creació d’aquestes tres noves delegacions, els representants del qual van ser nomenats pel Govern el mes passat malgrat estar impugnades.

La sala raona que la posada en marxa d’aquestes noves delegacions pot provocar «interferències en la política exterior de l’Estat, pertorbant el seu contingut, i confusió en tercers estats i organitzacions». 

Dona així la raó a Exteriors, que argumentava que la tasca de les oficines de la Generalitat a l’estranger és «nociva per als interessos de l’Estat» i, a més, tenen un «paper ben definit dins del pla secessionista».

«Decisió inaudita i inacceptable»

Notícies relacionades

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha qualificat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment les noves delegacions del Govern a l’estranger com «el pitjor atac que s’ha produït contra l’autogovern des de l’aplicació de l’article 155».

Bosch ha assenyalat que la decisió «inaudita» del TSJC és «totalment inacceptable» i ha assegurat que el Govern defensarà que aquestes oficines són «legals i legítimes».